Dietă de Crăciun pentru diabetici. Ce alimente pot consuma

Citeste tot despre: 

Dacă tu sau o persoană dragă suferă de această boală, află că există o dietă de Crăciun pentru diabetici. Nu toate alimentele sunt interzise, iar pentru altele există alternative destul de gustoase. Trebuie totuși să mănânci cu atenție și moderat. Nu uita că ai nevoie de multe legume și fructe.

Dietă de Crăciun pentru diabetici

Atenție la glucoză 

În perioada sărbătorilor, glicemia poate fi mai mare. Și asta pentru că tu ești mai puțin activ decât de obicei sau exagerezi cu mâncarea. Trebuie să îți alegi cu grijă alimentele și să efectuezi ceva mișcare fizică zilnic. Fie că mergi în vizită sau doar la o plimbare în parc, pe zapadă! Glicemia, tensiunea arterială și grăsimile din sânge scad dacă ești activ zilnic.

Așa că, dacă nu vrei să îți fie rău de Crăciun, ai grijă la ce mănânci, cât mănânci și cât te plimbi. Chiar daca afara e frig, nu trebuie sa fi sedentar. Plimbă-te în centru și admiră luminițele.

Alimente optime

Poți gusta din toate alimentele care nu conțin foarte mult zahăr. Ai grijă ca sarmalele să fie din carne usoară, cu conținut redus de grăsime, piftia trebuie să fie fără grăsime. Poți mânca și salata de boeuf, dar fără maioneză. Combină legumele cu un iaurt cu puține grăsimi și aia e salata ta de boeuf, de Crăciun.

Friptura și legumele pentru diabetici trebuie pregătite la grătar sau cuptor. Diabeticii au voie doar puțin ulei de măsline. Și, la capitolul deserturi, poți consuma cozonac fără zahar, banana bread și prăjituri fără zahăr sau realizate cu îndulcitori.

Află ce alimente pot consuma diabeticii, doar pe clickpentrufemei.ro!

Dieta recomandată de un renumit medic chirurg. Slăbești ușor până la cinci kilograme

Dieta pentru fertilitate. Ce alimente trebuie să consume femeile care își doresc copii

Loading...

Citește și

  • Din ce în ce mai mulţi adulţi şi copii dezvoltă diabet zaharat de tip 2, din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase şi a sedentarismului. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina alternativă indiană, ne spune cum putem ţine sub control această afecţiune.

  • Quinoa, seminţe sfinte ale incaşilor, a devenit în ultima vreme foarte populară în întreaga lume, datorită puterilor miraculoase împotriva migrenelor, hipertensiunii, dia-betului, bolilor de inimă.

  • Minune în serele cercetătorilor buzoieni! Un castravete mexican, cu proprietăţi curative, aclimatizat de horticultori, a ajuns deja în pieţele din Buzău. Planta va fi “mană cerească” pentru cei dependenţi de insulină.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1