De ce stă bebeluşul tău cu capul într-o parte

infant-torticollisthumb-800x500.jpg

Problema trebuie tratată în primele două luni de viaţă
Problema trebuie tratată în primele două luni de viaţă

Bebeluşul tău îşi ţine capul într-o singură parte, nu poate să-l întoarcă şi preferă să se uite peste umăr? Cel mai probabil suferă de torticolis congenital, o deviaţie în plan lateral a capului pe axul trupului. Iată de ce apare şi cum se poate remedia!

Torticolisul congenital este una dintre principalele neplăceri ale unui bebeluș în primii luni de viață. “Determinat fie de o poziție incorectă a fătului în uter, fie de o creștere deficitară a mușchilor gâtului sau de un spasm muscular determinat de un traumatism produs în timpul expulziei, îmbucurător este faptul că torticolisul congenital poate fi recuperat 100%.Însă nu se intervine rapid și corect, torticolisul congenital va afecta pe termen lung stilul de viață al celui mic. Părinţii trebuie să fie atenţi la detalii şi, dacă li se pare ceva suspect, să meargă cu cel mic la medicul kinetoterapeut”, ”, explică. dr. Cornel Brotac, medic specialist Recuperare și Medicină Fizică Balneologie.

Semne care să-ţi dea de gândit:

1. Bebelușul își ține capul într-o singură parte.

2. Are capul aplecat și nu poate să-l miște.

3. Preferă să se uite peste umăr.

4. Dacă este alăptat, are un diconfort atunci când mănâncă pe o anumită parte.

5. Se chinuie să întoarcă capul și nu poate.

Tratamentul constă în kinetoterapie sub forma: stretching pentru musculatura afectată, posturi de stimulare a extensiei, exerciţii de formare a deprinderilor motrice de bază, conform vârstei biologice a bebeluşului şi multe altele.

Loading...