De ce să nu mai mănânci niciodată margarină. Cât de dăunătoare poate fi

Ultima actualizare:

    Consumul des de margarină poate creşte riscul de cancer, micşorează colesterolul bun şi îl măreşte pe cel rău.www.clicksanatate.ro
Consumul des de margarină poate creşte riscul de cancer, micşorează colesterolul bun şi îl măreşte pe cel rău.www.clicksanatate.ro

Margarina a fost dezvoltată în anii 1860 de către chimistul francez Hippolyte Mège Mouriès, fiind recunoscută în Europa şi brevetată în America abia 10 ani mai târziu.

Acest aliment a fost inventat pentru a fi un înlocuitor mai ieftin al untului, într-o perioadă în care acesta devenise un produs de lux în Franta; astfel şi oamenii mai săraci aveau cu ce să-şi ungă pâinea.

Iată cât de multe E-uri conţine acest produs

E 100 – colorant sintetic, acesta este destul de periculos pentru că duce la scăderea glicemiei. Pe de altă parte, merită menţionat şi faptul că în cantităţi mari creşte secreţia biliară.

E 160a – aditiv alimentar care colorează în portocaliu. Acest colorant sintetic are o toxicitate deloc de neglijat. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că acest E în doze mari colorează pielea în galben.

Află pe clicksanatate.ro care sunt efectele nocive ale consumului des de margarină

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net