De ce recidivează cancerul și care sunt tipurile care au tendința de a reapărea

De ce recidivează cancerul după ce te vindeci? Locul în care apare cancerul secundar precum și momentul de reapariție pot fi aproximate ținând cont de biologia cancerului primar, de istoricul pacientului și de tiparele de recurență generale.

De ce recidiveaza cancerul

În România, cancerul la plămâni conduce la mortalitate, fiind urmat de cancerul la sân, de colon, de col şi de prostată. Cât despre incidenţă, cancerul la sân este cel mai frecvent, urmat de cancerul pulmonar, de col şi de colon. 

În topul cancerelor “blânde”, care evoluează mai lent, se află cel de prostată, de testicule, la sân şi leucemiile.

Se moștenește cancerul?

“Dacă aţi avut în familie fumători care au murit de cancer pulmonar şi sunteţi fumător, riscul creşte”, precizează oncologul Florin Băcanu.

Totodată, medicii îi recomandă pe cei care au avut rude de gradul I şi II care au suferit de cancer la sân sau ovarian, pe linie feminină, sau de cancer de colon pe linie masculină, să meargă la medic înainte de apariția simptomelor. 

"Dacă sunteţi urmaşi ai unor persoane care au suferit de cancer de tub digestiv (până la trei generaţii), este posibil să aveţi o polipoză familială, pentru care există un risc de 60-70% să se transforme în cancer”, explică oncologul.

Află pe clickpentrufemei.ro ce cancer recidivează!

Ce se întâmplă dacă nu mănânci 7 zile

Ce probleme de sănătate ascund coşurile de pe faţă?

Loading...

Citește și

  • Campioana la nataţie Camelia Potec s-a alăturat unei echipe de medici israelieni care vor să trateze prin transplant oamenii bolnavi de cancer la oase.

  • Eugenia Şerban e măcinată de o poveste decupată, parcă, dintr-o dramă. O banală operaţie de scoatere a silicoanelor, pe care şi le implantase după ce a născut, a avut urmări îngrozitoare. Sânii i s-au necrozat, iar singura ei şansă de a se salva este să facă mastectomie. Frumoasa actriţă recunoaşte că, din când în când, merge la consiliere psihologică, pentru a învăţa să treacă peste necazuri.

  • Familia lui Tom Cruise trece prin momente dramatice. Actorul a slăbit aproape 7 kilograme în numai 6 luni, de când soţia sa, Katie Holmes (33 de ani) a dat divorţ de el. Tom este convins că are cancer şi va muri curând.