De ce nu e bine să reumplem sticlele de plastic cu apă. La ce riscuri ne expunem

apa.jpg

apa
Refolosirea sticlelor din plastic ne expune la unele riscuri
Foto: Getty

Este foarte important să ne hidratăm, mai ales în perioadele de caniculă. Apa este cea care ne conferă vitalitate și chiar ne ajută să slăbim. Totuși, modalitatea în care odaunator, organism, substante, chimicale, bacterii, consumăm, ne poate influența în mod drastic.

Cu toate că mulți dintre noi ne-am obișnuit cu sticlele din plastic, trebuie să fim conștienți de faptul că acestea pot avea un efect dăunător asupra organismului. Sticlele din plastic folosite pentru îmbutelierea apei nu sunt făcute pentru a fi refolosite și ne putem expune la anumite chimicale și bacterii dăunătoare, precizează Daily Star.

În confecționarea plasticului se folosește o substanță chimică denumită Bisfenol A, care are efecte dăunătoare la nivelul hormonilor sexuali, în special pentru femei. Substanțele chimice din recipientele din plastic afectează ovulația și pot crea tulburări hormonale sau să fie cancerigene.

Un studiu recent care are la bază sticlele de apă refolosite de sportivi arată că astfel de recipiente sunt purtătoarele unor colonii de până la 90.000 de bacterii, mai mult decât se găsesc de exemplu în vasul de toaletă. Sfatul specialiștilor pentru a evita contactul cu substanțele dăunătoare este să folosim doar recipiente făcute pentru a fi refolosite și să reciclăm sticlele din plastic care nu trebuie utilizate decât o dată.

 

Loading...
 
 

Citește și