De ce este important să citim întotdeauna prospectul înainte de a folosi un medicament fără reţetă?

Citeste tot despre: 

Prospectul reprezintă principala sursă avizată de informaţii cu privire la proprietăţile terapeutice ale unui medicament ce se eliberează fără reţetă (OTC). Ţinând cont de frecvenţa tot mai mare cu care sunt utilizate aceste produse în îngrijirea personală, este esenţială citirea şi înţelegerea corectă a elementelor incluse în prospect. Astfel, se poate evita administrarea lor necorespunzătoare.

De asemenea, este foarte important să citim de fiecare dată prospectul, chiar şi în cazul unor produse pe care le-am utilizat şi cu alte ocazii. Acest lucru este necesar pentru a  preîntâmpina posibile interacţiuni sau efecte adverse.   

Conform legislaţiei în vigoare, prospectul trebuie să includă informaţii despre compoziţia produsului, indicaţiile terapeutice, modul de utilizare, contraindicaţii şi reacţii adverse, condiţii de păstrare. Ce înseamnă acestea şi de ce ar trebui să fim atenţi la ele?  

1. Indicaţiile terapeutice

Indicaţiile din prospectul medicamentului descriu pe scurt simptomele şi/sau afecţiunile pentru care acesta se administrează. În cazul medicamentelor fără prescripţie medicală, indicaţiile vă pot confirma dacă medicamentul pe care urmează să vi-l administraţi este cel corespunzător problemelor medicale resimţite de către dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur asupra simptomelor, nu luaţi medicamentul şi adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Acest lucru este valabil şi pentru dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, care se eliberează de asemenea fără reţetă. 


Citește continuarea pe adevarul.ro

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1