De ce este bine să consumi seminţe de pepene

Zemosul şi răcorosul pepene verde e fără doar şi poate vedeta sezonului estival. Miezul lui te hidratează şi are efect duretic, ajutându-te să elimini toxinele din organism. Ei bine, află că şi seminţele sale sunt bogate în substanţe nutritive: seleniu, zinc, potasiu, cupru, proteine esenţiale, fibre. Nu le mai da deoparte!

Multe persoane au obiceiul de a arunca seminţele de pepene verde la gunoi, fie pentru că le consideră inutile, fie pentru că le găsesc deranjante. Însă aceste seminţe oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

  • Ajută la digestie. Majoritatea seminţelor fructelor au proprietăţi uşor laxative, putând îmbunătăţi digestia. Seminţele de pepene verde sunt însă mult mai mari decât alte seminţe de fructe, motiv pentru care puţine persoane îndrăznesc să le consume. Tocmai mărimea lor este unul dintre principalele avantaje ale acestor seminţe, iar cunoscătorii ştiu să profite de acest atu. Seminţele de pepene verde sunt un laxativ foarte eficient şi pot fi folosite pentru a prepara un ceai util împotriva constipaţiei.
  • Detoxifiază organismul şi îmbunătăţesc sănătatea renală. Seminţele de pepene verde au fost consumate timp de secole sub formă de ceai graţie abilităţii lor de a detoxifica rinichii şi de a trata calculii renali. Acest ingredient are un efect de detoxifiere foarte puternic, susţinând eliminarea deşeurilor şi a toxinelor acumulate şi îmbunătăţind funcţionarea rinichilor, astfel încât calculii să nu se formeze la nivelul acestora. Pe lângă faptul că sunt benefice pentru sănătatea renală, seminţele de pepene verde au abilitatea de a regal tensiunea arterială.
  • Efect energizant. Seminţele de pepene verde au un conţinut caloric scăzut, însă sunt pline de energie. Din acest motiv, este indicat să le consumi dacă eşti în convalescenţă sau suferi de oboseală. Le poţi încerca şi în zilele în care te simţi prea obosit să te ridici din pat. Acestea sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic ce se găseşte şi în componenţa roşiilor. Mai mult, seminţele pepenelui conţin şi un nivel foarte ridicat de magneziu şi zinc, scrie dozadesanatate.ro.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1