De ce e bine să mâncăm struguri mai des

struguri_.jpg

struguri, antiimbatranire, slabit, antioxidanti, antialergic
Coaja strugurilor roşii şi negri conţine antioxidanţi şi o substanţă considerată leacul miraculos împotriva îmbătrânirii premature.
www.clicksanatate.ro

Strugurii sunt un aliment ușor, apetisant, dulce și care, consumat cu moderație, nu îngrașă. De aceea, nutriționiștii îi recomandă ca o gustare perfectă între mesele principale.

Pentru cei angrenați în lupta cu kilogramele, strugurii pot fi un bun substitut pentru biscuiții, chipsurile sau bomboanele dintre mese: 100 g de boabe conțin doar 60 de calorii. În plus, sunt foarte buni pentru sănătate.

Resveratolul, compusul-minune

Coaja strugurilor roșii și negri conține antioxidanți, printre care o substanță pe care unii cercetători o consideră leacul miraculos împotriva îmbătrânirii: resveratrolul. Unele studii au sugerat că resveratrolul ar avea potențial ca tratament pentru diabetul asociat cu obezitatea, boala Alzheimer (pentru că ameliorează funcția cognitivă, inclusiv memoria) și afecțiunile cardiace. De asemenea, proprietățile sale antioxidante au un efect anticancerigen – în mai multe teste de laborator, resveratrolul a inhibat formarea și creșterea unor tumori.

Combat alergiile

Strugurii negri conțin și quercitină, un antioxidant puternic, care controlează eliberarea de compuși inflamatori de către celulele sistemului imunitar responsabile cu reacțiile alergice. Astfel, ei pot deveni un aliat bun pentru cei predispuși la alergii.

Află pe Clicksanatate.ro opinia nutriționistului!

Cel mai bun tratament pentru ficat, rinichi și pancreas

Ce se întâmplă în organismul tău când nu mai mănânci carne

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1