De ce depinde succesul unui tratament ortodontic? Specialiștii Dental Premier vin cu un răspuns

Citeste tot despre: 

Tratamentul ortodontic, o invenție atât de miraculoasă, este luat în seamă cu superficialitate de mulți dintre români. Creșterea anormală a dinților nu este o problemă neînsemnată, ce poate fi trecută extrem de ușor cu vederea. Complicațiile apărute de pe urma creșterii anormale a dinților sunt numeroase și afectează, în primul rând, stima de sine.

Ortodonția și implicit tratamentul ortodontic reprezintă o ramură aparte a stomatologiei ce are ca scop îndreptarea dinților. Acest tratament poate fi aplicat atât copiilor, cât și adulților. Tratamentul ortodontic implică purtarea unui aparat dentar până în momentul în care dinții se aliniază perfect.

Factorii care determină succesul unui tratament ortodontic

După cum s-a prezentat mai sus, creșterea anormală a dinților, alinierea incorectă a acestora, este o problemă destul de gravă, pe care nu ar trebui să o tratăm cu superficialitate. Reușita unui tratament ortodontic depinde foarte mult de pregătirea medicului ortodont. Experiența, dar și studiile pe care le-a urmat de-a lungul timpului își vor spune cuvântul într-o astfel de intervenție.

Bineînțeles, aparatele dentare şi materialele folosite pentru a realiza acest tratament nu sunt de trecut cu vederea. Calitatea lor contribuie direct și activ la gradul de reușită al tratamentului ortodontic, respectiv la alinierea normală a dinților.

Pentru cei din București, clinica stomatologică Dental Premier este un nume cunoscut, cu o mare greutate pe piață. Colectivul de medici este renumit la nivel național datorită reușitelor obținute în toți anii de activitate. De aici derivă și profesionalismul cu care lucrează, indiferent de complicația care le este pusă în față.

Tratamentul ortodontic – una dintre specializările Clinicii stomatologice Dental Premier

Priceperea cu care medicii de la Dental Premier lucrează se observă și în cazul tratamentelor ortodontice. Ei pun la dispoziția celor aflați în nevoie aparate dentare, fixe, mobile și invizibile. Montarea acestora face parte tot din pachetul de servicii pe care îl pun la îndemână pacienților.

Colectivul Dental Premier ne recomandă să mergem cât mai repede cu copilul la o consultație ortodontică, încă din momentul în care observăm că dinții acestora nu cresc drepți. Dacă acest aspect este trecut cu vederea, iar copilul îndeplinește vârsta de 14 ani, maxilarul lui devine fix. Asta înseamnă că forma sa nu mai este atât de ușor de modificat, iar complicațiile aferente pot curge în lanț – există cazuri în care este nevoie de extracții dentare pentru ca dinții să poată fi aliniați perfect, de vină fiind supraaglomerarea.

Ce poate face pentru noi tratamentul ortodontic?

După cum s-a tot spus anterior, tratamentul ortodontic are rolul de a corecta alinierea anormală a dinților. După ce aceștia sunt aliniați perfect, defectele estetice vor dispărea, respectiv vom putea zâmbi larg fără probleme. Funcția de masticație este influențată într-o mare măsură și de modul în care dinții sunt aliniați. Aplicarea tratamentului ortodontic va stimula masticația, respectiv va permite realizarea ei în condiții normale.

În aceeași ordine de idei, un tratament ortodontic corect previne apariția cariilor și a parodontozei. Nu în ultimul rând, defectele de vorbire pot fi de asemenea corectate atunci când persoana în cauză a urmat un astfel de tratament pentru îndreptarea dinţilor.

Informații utile despre cele 3 tipuri de aparate dentare pe care Dental Premier le recomandă

Dental Premier pune la îndemâna celor interesați aparate dentare fixe (metalice sau ceramice), mobile și invizibile. Cele mobile sunt destinate purtării de către copii cu vârsta între 7 și 12 ani. De ce? La această vârstă celor mici încep să le crească dinții permanenți, iar șansele ca alinierea lor să fie anormală sunt destul de mari. După cum s-a spus anterior, forma maxilarului nu se mai poate corecta după vârstă de 14 ani. Ei bine, dacă copilul beneficiază de un aparat dentar mobil la vârsta de 7 și până la 12 ani, forma anormală a maxilarului poate fi corectată extrem de ușor.

Aparatele dentare fixe sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ele sunt formate din bracket-uri ceramice sau metalice – aceastea vor veni lipite pe parte exterioară a dinților.

Aparatele dentare invizibile Invisalign sau Incognito sunt mult mai elegante. Ele vin montate pe suprafața interioară a dinților, deci nu vor fi observate. Aceste aparate dentare invizibile sunt foarte apreciate de către cei ce nu sunt mândri de faptul că au ajuns în situația în care trebuie să poarte un aparat dentar pentru corecția alinierii dinților.

Pe dentalpremier.ro cei interesați regăsesc și mai multe informații despre ce presupune tratamentul ortodontic.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1