De ce avem crampe musculare

Citeste tot despre: 

Crampele musculare, care sunt contracţii dureroase şi involuntare la nivelul muşchilor, pot apărea din diferite cauze, în orice moment al zilei.

Acestea pot dura de la câteva secunde până la câteva ore, putând fi extrem de neplăcute. Cum deshidratrea este una dintre cauzele crampelor musculare, ai grijă să te hidratezi suficient. Este important să bei 10-12 pahare cu apă pe zi. Problema poate apărea şi din cauza încălţămintei prea strâmte, care să nu lase libertate de mişcare degetelor, sau chiar şi a hainelor foarte strânse pe corp. Exerciţiile de întindere la nivelul muşchilor sunt un mod de a preveni crampele musculare. Dacă te confrunţi des cu acestea, poate să fie de vină lipsa de magneziu, calciu sau potasiu. Aşa că mergi la medic şi spune-i despre problemele tale. Şi deficienţa de vitaminele B1, B5 şi B6 pot duce la apariţia acestui simptom. Unele medicamente pot duce la apariţia crampelor musculare, cum sunt unele diuretice, pentru că pot favoriza pierderile de minerale din corp.

Loading...
 
 

Citește și

  • trucuri combatere carcei crampe musculare

    Crampele musculare sau cârceii sunt contracții involuntare și dureroase ale mușchilor. Acestea pot apărea oricând şi pot provoca un disconfort accentuat. O crampă musculară apare brusc, astfel, muşchiul este puternic contractat şi se relaxează cu mare dificultate.

  • În magazinele cu profil naturist, cererea de remedii contra crampelor abdominale ocupă un loc fruntaş. Asta, pentru că una din patru persoane se plânge de dureri de burtă.