De ce apare respirația urât mirositoare

În aproximativ 90% din cazuri, respirația urât mirositoare, cunoscută și ca halenă, este cauzată de bacteriile prezente în gură și dispare după un periaj corect. Devine îngrijorător când periuța și pasta de dinți nu rezolvă problema, căci poate ascunde o boală.

Afecțiuni dentare
Afecțiunile stomatologice se numără pe primul loc în topul bolilor care au drept simptom halena., potrivit medicilor. Așadar, dacă te confrunți cu această problemă, este indicat un consult  stomatologic.

Medicul este cel care va descoperi o eventuală carie, un abces dentar, cât și afecțiuni ale gingiilor, precum parodontoza și gingivita, care creează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor. Și tartrul poate fi unua dintre cauze, de aceea este recomnadat un detartraj, cel puțin o dată pe an.
Infecții respiratorii
Mirosul urât al respirației poate fi cauzat și de sinuzită. Pneumonia, bronșita ori o simplă răceală sunt, de asemenea, afecțiuni care pot avea drept simptom halena.

O altă cauză poate fi și candidoza bucală, adică infecția mucoasei gurii cu ciuperca numită Candida albicans. În acest caz, pot apărea pete albicioase și senzații de arsură pe limbă, cât și un gust amar.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1