Curmalele, sursă naturală de energie

Ultima actualizare:

Dulci, cremoase şi foarte aromate, curmalele sunt ideale pentru o gustare între mese, mai ales în sezonul rece, pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar. Aceste fructe sunt o sursă importantă de minerale şi vitamine, fiind mai bogate în aminoacizi decât merele, portocalele sau bananele.

  • Îmbunătăţesc digestia. Curmalele acţionează ca un laxativ natural, tratează diverse tulburări intestinale şi ajută la menţinerea unei flore intestinale normale. Gama largă de aminoacizi prezenţi în aceste fructe neutralizează hiperaciditatea sucului gastric, prevenind astfel arsurile. Consumul regulat de curmale ajută la menţinerea unui control asupra ritmului de creştere a organismelor patologice şi, prin urmare, la menţinerea florei intestinale normale.
  • Îţi dau energie. Consumul de curmale se recomandă mai ales în perioadele de efort fizic şi intelectual, dar şi în anotimpul rece, pentru că întăreşte sistemul imunitar. Sunt ideale pentru persoanele anemice, cele epuizate sau aflate în convalescenţă, copiilor în creştere. Doar unul sau două soiuri de curmal au o concentraţie modestă de fier, restul au un conţinut mare. Acest lucru, împreună cu energia uşor de asimilat, le fac un aliment ideal pentru cei care suferă de anemie şi afecţiuni care produc oboseala cronică.
  • Ajută sistemul nervos. Unul dintre principalele avantaje ale consumului de curmale este capacitatea acestor fructe de a menţine un sistem nervos sănătos, datorită conţinutului bogat de potasiu. Acelaşi potasiu poate să reducă riscul de accident vascular cerebral cu 40%. Fructele ajută la creşterea în greutate, în afecţiunile cardiovasculare şi ale cancerului. Magneziul conţinut de curmale tonifică muşchii şi întârzie îmbătrânirea, evitând acumularea deşeurilor alimentare. Curmalele exercită o acţiune benefică şi asupra prostatei şi rinichilor. 
  • Reduce riscul apariţiei cancerului. O importanţă deosebită îl are conţinutul de seleniu, care scade riscul îmbolnăvirilor de cancer şi al afecţiunilor cardiace, întărind sistemul imunitar. Studiile au descoperit efecte benefice ale curmalelor în controlul cancerului abdominal, funcţionând la fel de bine ca medicamentele specifice acestei afecţiuni. Deoarece curmalele conţin fluor, acestea pot ajuta şi la prevenirea apariţiei cariilor dentare, conform www.doctorulzilei.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net