Cura de crudităţi echilibrează digestia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Afecţiunile digestive sunt provocate, în majoritatea cazurilor, de stres şi de o alimentaţie greşită. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne recomandă un regim care ne ajută să ne refacem echilibrul organismului: cura pe bază de crudităţi.

Hrana crudă este cea mai vitalizantă. Energia vitală ce se degajă în corp în timpul unui regim de crudităţi are un efect foarte puternic de reorganizare a materiei.

simeon stalpnicul png

Astfel, bolile cele mai grave nu rezistă unui regim de crudităţi îndelungat, pentru că tot ce nu este în concordanţă cu câmpul morfogenetic al organismului, acum foarte energizat şi împrospătat, este eliminat din organism.

În alimentele crude, enzimele, vitaminele şi mineralele se găsesc într-o stare pură şi foarte uşor asimilabilă, de aceea există remedii specifice pentru diferite boli, denumite „alimente-medicament".

Regimul exclusiv pe bază de crudităţi permite o mai bună integrare în mediu, creşte vitalitatea şi vindecă bolile prin energizare intensă.

Un astfel de regim, ţinut timp mai îndelungat (mai multe săptămâni), necesită însă o digestie foarte bună.

Persoanele care nu au un foc digestiv puternic nu se pot încumeta la o astfel de cură decât pentru câteva zile.

Din cauza alimentaţiei industrializate şi excesiv prelucrate, majoritatea oamenilor au digestia perturbată.

Îndeosebi persoanele care suferă de ulcer gastro-duodenal, colită sau dischinezie biliară trebuie, înainte de abordarea unui regim bazat pe crudităţi, să-şi întărească focul digestiv prin consumul de alimente pure, preparate cât mai simplu.

Un exemplu bun în acest sens este grâul integral măcinat şi apoi fiert 10-15 minute. Prin această strategie se pot ameliora şi chiar vindeca majoritatea afecţiunilor digestive, care sunt, de altfel, generate chiar de erorile alimentare.

Alimente medicament pentru diabet

Fructe: alune, lămâi, mandarine, măsline negre, mere, migdale, nuci, pere, portocale;

Legume: anghinare, arpagic, cartofi, castraveţi, ceapă, praz, dovleac, morcovi, napi, sparanghel, tomate, ţelină, varză, ciuperci;

Cereale: grâu integral, porumb, ovăz;

Leguminoase: soia, fasole verde.

Mai citeşte:

Ghimbirul, cel mai bun aliat contra migrenelor

Şase sfaturi ca să slăbeşti sănătos

Păstrează-ţi silueta cu oţet de mere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net