Cum treceţi peste impotenţa lui

Citeste tot despre: 

Impotenţa, adică incapacitatea bărbatului de a săvârşi actul sexual sau de a procrea, poate să aibă grave urmări pentru relaţia de cuplu. Iată cum puteţi trece împreună peste neplăceri.

La bărbaţi, o uşoară inhibiţie face ca erecţia să nu se producă. În multe cazuri, tratamentul medicamentos nu dă rezultatele aşteptate, pentru că adevăratele cauze ale bolii nu au o natură organică, ci sunt probleme psihice. Psihoterapia poate fi de ajutor în acest caz.

Discutaţi despre problema lui

Deseori, bărbaţilor le este ruşine să recunoască faptul că suferă de impotenţă. Acest lucru îi face să se simtă jenaţi şi, în ochii celorlalţi masculi, „mai puţin bărbaţi". Aşa că, atunci când vrei să discuţi cu partenerul tău, este foarte posibil să adopte diverse tehnici de evitare a dialogului, de negare, de amânare, numai să nu dea faţă în faţă cu problema. Prin urmare, este bine să vă susţineţi reciproc şi nu vă mai ascundeţi după stările de depresie sau de oboseală, după şedinţele prelungite de la birou sau după faptul că a face dragoste nu este cel mai important lucru într-o relaţie. A recunoaşte că ai o problemă de sănătate este primul pas către rezolvarea ei.

Arată-i că eşti alături de el

Indiferent de vârstă, bărbaţii pot avea anumite afecţiuni fizice (cum ar fi prostatita) care pot influenţa performanţa lor sexuală. Dacă partenerul tău se află în această situaţie, arată-i că îi eşti alături şi că nu e un chin să stai lângă el cât timp se rezolvă această „problemă masculină". Dimpotrivă, cu cât se hotărăşte mai repede să-şi găsească un leac, cu atât mai repede rezolvaţi problema şi vă vedeţi liniştiţi de viaţă.

Încurajează-l să depăşească momentul

Chiar şi după un tratament medicamentos, recomandat de medicul de familie, lucrurile nu par să meargă mai bine? Atunci este cazul să consultaţi un psihoterapeut.

Continuare pe clicksanatate.ro

Loading...