Cum trebuie să-și protejeze bărbații tenul atunci când sunt nevoiți să poarte masca medicinală

man-5238600_1920.jpg

Cum își pot proteja bărbații tenul atunci când poartă mască medicinală
Foto Pixabay.com

Tot mai mulți bărbați se plâng de faptul că masca medicinală cu care reușesc să se protejeze de noul coronavirus le irită tenul, în special pe cei care au barbă. Dar specialiștii au venit în ajutorul lor, oferindu-le câteva sfaturi prin care ar putea reduce din disconfort, ba mai mult de atât, aceștia ne dezvăluie și care sunt riscurile la care se expun.

Din momentul în care masca de protecție a devenit obligatorie, iată că utilizarea frecventă a ei ar putea cauza iritații sau mai mult, acnee și usturime. Specialiștii ne recomandă să ne hidratăm tenul atunci când suntem nevoiți să purtăm mască în mod frecvent. Printre reacțiile observate de cadrele medicale s-au constatat mâncărimile, acneea sau dermatita de contact acută.

Pentru bărbați, faptul că poartă mască și au și barbă ar putea fi un factor declanșator al producerii unor reacții neplăcute la nivelul tenului. „Trebuie să ne asigurăm în primul rand că măștile noastre nu sunt mai strânse decât este necesar și că sunt netede. Măștile textile sunt ceva mai abrazive decât cele de tip medicinal, însă ambele tipuri pot provoca iritații în cazul purtării îndelungate. Dacă observați acest tip de iritare după îndepărtarea măștii, spălați zona cu apă și aplicați un unguent pentru a ajuta pielea să se vindece. Dacă aveți eczeme sau piele uscată, sensibilă, este de dorit să aplicați zilnic o cremă”, ne recomandă Daniel Ileana, specialist cu peste 10 ani în domeniul artei ingrjirii corporale masculine. 

104961964_290140272118745_3737522522699746952_n.jpg

Daniel Ileana le oferă bărbaților sfaturi de stil, dar și de îngrijire personală bărbaților. Acesta deține salonul Daniel's Grooming Club
Foto Facebook

Dr. Mihaela Georgescu, medic specialist dermatovenerologie la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila", avertizează asupra efectelor adverse ale purtării măștii de protecție un timp îndelungat. Printre reacțiile observate la cadrele medicale s-au observat mâncărimile, acneea sau dermatita de contact acută.

”În această perioadă, recomandările oficiale sunt de a ne proteja și cu ajutorul unei măști de protecție, fie că este una profesională (cu diverse filtre), fie una din materiale simple, obișnuite (de ex. bumbacul)”.

Părul facial este sigur în timpul pandemiei COVID-19?

Mulți băbrați se întreabă dacă părul facial ar putea crește șansele de a se îmbolnăvi de noul coronavirus, dar specialiștii explică în detaliu acest subiect. 

„Nu există dovezi că părul facial crește riscul de infecție cu COVID-19 - iar măștile chirurgicale nu necesită etanșare pentru a funcționa, astfel încât bărbile nu le afecteze eficacitatea atât timp cât masca este purtată corect. Coronavirusul este răspândit prin picături respiratorii, care provin din sistemul respirator al unei persoane. Picăturile pot fi găsite în locuri precum suprafețe atinse în mod obișnuit, mâinile oamenilor sau chiar în aer. Dacă o picătură respiratorie de la o persoană care poartă coronavirus ajunge pe părul facial, ar putea să vă intre în gură sau nas și să vă îmbolnăvească. Asta înseamnă că, dacă alegeți să vă păstrați barba, asigurați-vă că o spalati des”, spune specialistul Daniel Ileana.
 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1