Cum te pregăteşti de chirurgia laser de reducere a dioptriilor

operatie-ochi.jpg

operatie laser ochi
Chirurgia laser de reducere a dioptriilor este o procedură complexă, avand în general un mare grad de siguranţă şi eficiență.
foto: pexels.com

Chiar dacă intervenţia chirurgicală laser de reducere a dioptriilor, denumită şi Lasik, este o procedură cu un mare grad de siguranta și precizie, deoarece vederea este atât de preţioasă pentru fiecare dintre noi, este normal să existe o anumită nervozitate înainte de operație. Știind cum să te pregătești în săptămânile și zilele care preced intervenția chirurgicală, te poţi simţi mai confortabil, ceea ce nu poate decât să contribuie pozitiv la obţinerea unui rezultat favorabil. Iată ce ar trebui să iei în considerare.

Ce trebuie să porţi 

În ziua în care are loc intervenţia, poartă îmbrăcăminte lejeră, care nu trebuie trasă peste cap. Cu siguranţă vei dori să te simți confortabil în timpul procedurii și să eviți să te schimbi de haine când ajungi acasă. De asemenea, evită să porţi accesorii pentru păr, deoarece acestea pot interfera cu modul în care chirurgul tău îţi poziționează capul sub laser. Totodată, este recomandat să nu foloseşti niciun fel de machiaj, parfum, cremă de faţă sau de corp. 

Mâncare şi băutură

În ziua de dinaintea operaţiei, precum şi în ziua în care este programată intervenţia, ar trebui să optezi pentru mese uşoare, care să conţină multe fructe şi legume proaspete. Nu este nevoie să ţii post sau să nu mănânci nimic, dar este mai bine să te fereşti de orice fel de aliment greu de digerat sau care ar putea să-ţi cauzeze indigestie. În ceea ce priveşte lichidele, este indicat să fii bine hidratat, dar trebuie evitat consumul de alcool.

Medicamente

Majoritatea pacienților își pot lua medicamentele eliberate pe bază de reţetă ca de obicei, însă există unele excepții. Anumite medicamente ar putea fi oprite înaintea intervenției chirurgicale printre care se numără anumite, medicamente utilizate pentru tratarea acneei chistice, care pot afecta vindecarea corneei dupa operatie sau antihistaminice, care pot provoca uscăciunea ochilor. De asemenea, medicul oftalmolog îţi poate cere să întrerupi temporar tratamentul cu orice medicament care provoacă somnolenţă. Pentru a ajuta la prevenirea complicațiilor, este important să-i spui chirurgului tău despre toate medicamentele pe care le iei, inclusiv cele care se eliberează fără prescripție medicală sau suplimente alimentare, de exemplu, vitamine, plante medicinale etc.

De ce ai nevoie în ziua intervenţiei

Medicul tău îţi va spune dacă este nevoie să vii pregătit cu o pereche de ochelari de soare sau dacă vei primi o pereche specială după intervenţie. Operația efectivă durează de obicei în jur de cateva minute pentru fiecare ochi, dar te poţi aştepta să fii în clinica aproximativ o oră şi jumătate în total. În cazul operatiei laser la ochi, pretul va fi cel mai probabil achitat in ziua operaţiei, deci e bine să ai cardul la tine. Pe de altă parte, este important să vii însoţit de o persoană care poate să te conducă acasă după procedură. De asemenea, este o idee bună să îţi pregăteşti în prealabil, acasă, ceva de mâncare, în cazul în care nu există o persoană care poate sta cu tine pe parcursul întregii zile. 

Schimbări posibile înainte de operaţie

Pentru a optimiza siguranța și calitatea intervenției chirurgicale, medicul tău îţi poate cere să faci anumite schimbări înainte de această procedură. De exemplu, este nevoie să întrerupi utilizarea lentilelor de contact cu şapte zile înainte de operaţie. Optim ar fi ca în zilele de dinaintea intervenţiei să reduci considerabil consumul de alcool şi de tutun. De asemenea, trebuie să-ţi anunţi angajatorul cu privire la această procedură şi să îţi iei cel puţin trei zile de concediu, pentru a fi sigur că atunci când te vei întoarce la serviciu vei fi în formă maximă. 

 

Chirurgia laser de reducere a dioptriilor este o procedură complexă, avand în general un mare grad siguranţă şi eficientă. Pentru a te asigura că intervenţia ta este un succes, este important să urmezi instrucțiunile medicului oftalmolog cât mai precis posibil.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1