Cum te hrăneşti corect în post. Sfatul nutriţionistului

Ultima actualizare:

    Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Din punct de vedere culinar, postul reprezintă abţinerea de la alimentele de origine animală, ceea ce înseamnă că organismul trece brusc la o dietă sărăcă în calorii. Este bine să eviţi capcanele pe care mulţi le fac în această perioadă.

În post se limitează aportul de proteine animale, care sunt responsabile, printre altele, de creştere şi de menţinerea sănătoasă a sistemului imunitar. De aceea, postul nu este indicat bolnavilor sau celor aflaţi în convalescenţă, copiilor, gravidelor şi femeilor care alăptează.

E nevoie de o alimentaţie diversificată 

Organismul este perturbat de trecerea de la consumul zilnic sau aproape zilnic de proteine animale la hrana de origine vegetală. De aceea, este important să se asigure o dietă cât mai diversificată. Meniul zilnic trebuie să conţină proteine vegetale, grăsimi, carbohidraţi şi fibre. Mulţi sunt tentaţi să abuzeze de cartofi şi de pastele făinoase pentru a combate senzaţia de foame, ceea ce reprezintă o greşeală, întrucât se ajunge uşor la îngrăşare. O alimentaţie echilibrată, care să susţină organismul, presupune alternarea meselor de carbohidraţi cu cele bogate în legume proaspete, preparate la aburi, fierte sau din conserve. Fructele, de asemenea, trebuie să aibă un loc fruntaş în alimentaţia zilnică.

Citește continuarea articolului, aici! 

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net