Cum te ajută ceaiul de mentă

ceai22-23-sanatate-12122114.jpg

Menta diminuează notabil şi simptomele cauzate de anxietate

Una dintre cele mai populare infuzii, ceaiul de mentă, este ideal în tratarea răcelilor şi a afecţiunilor respiratorii. Mai mult, are grijă şi de somnul tău, de stomac şi de imunitate. Băut seara, ceaiul de mentă îţi asigură o noapte liniştită.

Încă din cele mai vechi timpuri, menta a fost folosită pentru proprietăţile sale culinare şi medicinale. Se regăseşte în multe produse: pastă de dinţi, apă de gură, gumă de mestecat, bomboane mentolate, pastile de tuse şi creme. Datorită proprietăţilor tonice, energizante şi antispasmodice, ceaiul de mentă se recomandă atât copiilor, cât şi bătrânilor şi persoanelor în convalescenţă.
Reduce stresul

Unul dintre principalele beneficii ale ceaiului de mentă este acela că are o puternică acţiune antistres. Băut înainte de culcare, acesta vă ajută să vă relaxaţi şi induce starea de somn. Menta diminuează notabil şi simptomele cauzate de anxietate şi stres ca migrenele, durerile de cap sau deranjamentele stomacale.

Tratează afecţiunile respiratorii

Ceaiul şi uleiul de mentă sunt ideale în tratamentul răcelilor şi al afecţiunilor respiratorii. Fie că alegeţi să beţi ceai de mentă sau să inhalaţi aburii, veţi observa rapid o îmbunătăţire a stării de sănătate, pentru că planta are capacitatea de a fluidiza mucusul şi reduce inflamatia nazală.

Întăreşte sistemul imunitar

Ceaiul de mentă stimulează sistemul imunitar, deoarece este bogat în nutrienţi: fosfor, vitamina B, calciu etc. Aceşti nutrienţi întăresc sistemul imunitar şi reduc apariţiile bolilor şi ale infecţiilor în organism.

Calmează durerile de stomac

Graţie proprietăţilor curative, relaxează musculatura intestinului, reducând durerea asociată cu crampe abdominale, balonare şi indigestie. Acest lucru se datorează efectelor sale calmante asupra intestinelor şi musculaturii tractului digestiv. Reprezintă un bun remediu naturist pentru diaree, sindromul de intestin iritabil şi constipaţie.

Alungă greaţa şi kilogramele

Ceaiul cu lămâie şi mentă poate reduce senzaţia de greaţă. Studiile clinice au demonstrat în mod repetat proprietăţile curative ale mentei. Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, vitamine şi minerale, stimulează arderea grăsimilor, ajută la reglarea greutăţii corporale.

Calmează mâncărimile

Muşcăturile de insecte, dar şi eczemele şi alte leziuni pot fi calmate, cel puţin temporar, cu ajutorul cremelor sau al loţiunilor care conţin în primul rând mentă. 

Loading...