Cum se poate citi pe fața ta excesul de zahăr, alcool, grăsimi sau lactate. Atenție la aceste semne!

femeie-ingrijorata.jpg

femeie se uita ingrijorata in oglinda
Anumite riduri ”trădează” excesele alimentare pe care le facem
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

„Fiecare chip este o hartă complexă a vieții” spune Eric Standop, autorul cărții ”Citirea feței”, publicată de editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei. Abuzul de zahăr, carne roșie, vin sau carbohidrați pot fi ”citite” pe față la fel cum se pot vedea diferite caracteristici ale personalității, dispoziția afectivă, pasiunile și multe altele.

Anumite tipuri de riduri „dau pe față” pasiunile pentru un fel sau altul de alimente sau băuturi.

Iată 5 dintre cele mai comune semne care trădează aceste preferințe.

  1. Riduri pronunțate între ochi, cu pete între ele, pori dilatați și piele uscată cu multe riduri fine sub ochi, pleoape căzute, riduri foarte adânci de la nas la gură și obraji uscați și roșiatici, brăzdați de riduri fine – toate acestea sunt semne ale abuzului de vin roșu. Paradoxal, cei care sunt mari consumatori de vin alb nu au trăsăturile feței modificate astfel.
  2. Tenul pământiu și lucios, cu peliculă grasă, care împiedică pielea să elimine reziduurile, trădează excesul de prăjeală. Renunțarea la acest abuz face oamenii să arate mai tineri, uneori și cu zeci de ani, atrage atenția autorul cărții ”Citirea feței”.
  3. Obrajii palizi, cearcănele întunecate, pleoapele umflate și coșurile concentrate pe bărbie sunt câteva dintre semnele care trădează consumul în exces al produselor lactate. Acesta este rezultatul hormonilor prezenți în unele dintre aceste tipuri de alimente.
  4. Umflarea feței este un rezultat al consumului excesiv de carne roșie, care, pe lângă hormonii naturali, poate conține și hormoni sintetici adăugați. Aceștia au fost interziși de decenii în Europa, însă nu același lucru se întâmplă și peste Ocean. „Dacă pui alături un american și un european de vârstă mijlocie și te uiți la ei, există o diferență evidentă între chipurile lor. Majoritatea americanilor arată flasci ca niște buldogi” spune Eric Standop în ”Citirea feței”.
  5. Ridurile subțiri și adânci din partea superioară a frunții pot sugera un consum excesiv de zahăr. Cititorii de fețe chinezi atrag însă atenția că aceste semne trebuie interpretate cu atenție și asociate eventual cu alte indicii. Ridurile adânci din partea superioară a frunții sunt și semnul unei persoane idealiste, creative și imaginative. Activitatea mentală intensivă este echivalentă cu un consum mare de energie și nu este exclus ca o astfel de persoană să simtă nevoia frecventă de zahăr. O nuanță alb-gri a pielii, care poate fi subțire și lăsată sub ochi și pe pomeți, coșuri pe toată fața și ridurile laba-gâștei constituie indicii suplimentare.

”Citirea feței” conține ilustrații bogate, care exemplifică informațiile oferite de autor. Fiecare cititor poate astfel să-și însușească străvechea artă a citirii feței, care conferă un atu în plus în interacțiunile sociale.

Citește și:

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5