Cum scapi de ochii umflaţi în timp record

22-23-shutterstock_662135770.jpg

Castraveţii joacă un rol-cheie în dispariţia umflăturilor din jurul ochilor

Te trezeşti deseori cu ochii umflaţi şi produsele make-up nu te mai ajută să ascunzi aceste imperfecţiuni? Uite cum scapi de cearcăne, de pungile de sub ochi şi de pleoapele umflate cu remedii naturiste, uşor de obţinut acasă.

Pe termen lung, ai grijă să nu îţi lipsească vitaminele şi mineralele din alimentaţie, să te hidratezi şi să te odihneşti.

  • Masaj. Înainte de orice tratament, este bine să începi cu un masaj uşor al zonei umflate din jurul ochilor, pentru a îmbunătăţi circulaţia sanguină. Masează cu degetul arătător această regiune, plecând de la colţul interior către colţul exterior al ochiului. Pentru ca degetul să alunece mai uşor, poţi folosi o cremă hidratantă potrivită tenului. Apoi, trasati cercuri în jurul ochilor, urmând delicat conturul acestora de câteva ori.   
  • Soluţia salină. Amestecă jumătate de linguriţă de sare cu un pahar de apă caldă. Ia două dischete demachiante, înmoaie-le în soluţia salină, închide ochii şi aplică-le pe pleoape. Stai aşa câteva minute, apoi înmoaie din nou dischetele. Repetă de câteva ori în decursul a 30 de minute. 
  • Cartoful şi castravetele. Cunoscut pentru acţiunea sa antiseptică, amidonul prezent în cartof are şi proprietăţi antiinflamatoare. Curăţă cartofii de coajă şi taie-i în felii, pe care apoi le înfăşori în tifon. Aplică pe ochi cel puţin 30 de minute. La fel procedezi şi cu castravetele, care joacă un rol-cheie în dispariţia umflăturilor din jurul ochilor.
  • Ceai. Fă o infuzie din două pliculeţe de ceai verde sau negru şi 200 ml apă fiartă, apoi lasă la răcit. Aplică-le pe pleoape timp de câteva minute şi te va surprinde efectul rapid pe care-l au. Acest remediu poate fi folosit şi în varianta rece. Înfăşoară în tifon două pliculeţe de ceai, pe care în prealabil le-ai ţinut 10-15 minute în frigider, şi aşază-le pe ochi pentru alte 15 minute. Efectele asupra umflăturilor din zona ochilor se vor vedea rapid.
  • Apă de trandafir. Pe lângă nenumăratele beneficii aduse tenului, apa de trandafir este foarte eficientă în combaterea aspectului tumefiat al ochilor şi a cearcănelor. Pune la frigider o ceaşcă de apă de trandafiri pentru jumătate de oră. Apoi, masează uşor zona umflată din jurul ochilor cu ajutorul unei dischete demachiante. Pentru următoarele 2-3 minute, aplicaţi pe ochi alte două dischete demachiante umezite în apa de trandafiri. Aceasta calmează şi netezeşte pielea.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1