Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

sport.jpg

sport, sala, fitness, aerobic, slabit
Pentru a evita insomnia de după antrenament se recomandă să mergi la sală dimineaţa.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și mai multă energie. Dacă nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

O viață sănătoase are nevoie de mișcare, un corp frumos și armonios are nevoie de antrenamente regulate și de o alimentație echilibrată.

De regulă după un antrenament la sală nivelul de energie crește, dar și nivelul de serotonină din creier, motiv pentru care te poți confrunta cu o serie de idei ce îți pot adesea alunga somnul.

Potrivit studiilor efectuate asupra acestui aspect cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele active care merg regulat la sală, în zille fără antrenament dorm mai mult. Astfel că pentru a evita insomnia de după antrenament se recomandă să mergi la sală dimineața, în caz contrar ține cont de sfaturile de mai jos dacă nu vrei să ai parte de o noapte albă:

Programeaza-ti antrenamentul și alternează-l

Alege întotdeauna să faci exercițiile de tipul celor cardio dimineața iar seara optează doar pentru clasele de yoga sau pillates. În timpul zilei renunță la lift sau la mașină și mergi cât mai mult pe jos.

Practicată seara, exercițiile de yoga te vor ajuta să te concentrezi mai ușor asupra respirației și astfel te vei pregă și pentru somn. Pentru asta cel mai recomandat sunt pozițiile cunoscute sub denumirea de „poziția copilului” sau „copil fericit”.

Află pe Clicksanatate.ro ce să mănânci după antrenament ca să eviți problemele cu somnul!

Știi la ce pericol te expui când porți colanți?
Ce conține un mic dejun delicios și bun

 

loading...
Loading...

Citește și