Cum să învingi foamea emoțională

cuplu_hamburgeri_sh.jpg

foame emotionala, ingrasat, probleme cu greutatea, stres, senzatie de foame
Nivelului de cortizol creşte în urma mâncatului pe fond emoțional și se poate ajunge la probleme cu greutatea.
www.clicksanatate.ro

Acest tip de foame poate fi extrem de periculos pentru sănătatea ta, astfel  încât ar putea fi încadrat la categoria tulburărilor de alimentație.

Indiferent de starea ta de spirit, singurul lucru pe care simți nevoia să-l faci este să mănânci ceva? Cauți orice fel de pretext pentru a consuma ceva sau pur și simplu mănânci fără să te mai poți opri? S-ar putea să te confrunți cu o tulburare emoțională destul de periculoasă pentru tine pe termen lung.

Trebuie precizat faptul că senzația de foame în acest caz nu este reală, iar din cauza nivelului de cortizol care crește în astfel de situații se poate ajunge la îngrășare și grave probleme cu greutatea.

1. Învață să respiri corect

Cea mai bună tehnică de respirat în astfel de situații este să inspiri doar pe nara stângă atunci când vrei să mănânci din cauză că ești furios. În felul acesta, îți scazi tensiunea arterială și te relaxezi.

2. Încălzește-te

Nu mai este niciun secret faptul că la temperaturi ridicate mâncăm mai puțin. Când simți nevoia să mănânci, cel mai bine este să te îmbraci în ceva gros ca să îți fie cald.

3. Găsește-ți o ocupație de moment

Când ești stresat și vrei să mănânci ceva, încearcă să îți ocupi acele moment cu o activitate plăcută, fie că este vorba de făcut ordine în lucruri, fie de planificat o vacanță.

4. Gândurile

Gândurile tale au o forță imensă asupra ta, așa că următoarea dată când ai vrea să mănânci ceva dulce de nervi, doar uită-te la un tablou pentru 2 minute sau citește o carte.

Află pe clicksanatate.ro ce alte trucuri alungă foamea emoțională!

Tratamente naturiste care te scapă de punctele negre

Masa de seară îți asigură calitatea somnului

 

Loading...

Citește și

  • Ouăle, supele şi nucile îţi dau o senzaţie de saţietate pe termen lung şi te ajută să slăbeşti. Află din noul număr al revistei „Click! Sănătate” în ce cantitate le poţi consuma.

  • Aveţi momente când vreţi să devoraţi frigiderul? Foamea poate apărea de multe ori în aceeaşi zi dacă nu respectaţi câteva reguli de bază ale alimentaţiei. Iată câteva soluţii care ne ajută să potolim această senzaţie.