Cum să combați colesterolul mărit cu flori de ventrilică

ventrilica.jpg

ventrilica, colesterol marit, scade colesterolul, raceala, reumatism
Datorită substanţelor amare din compoziţie, ventrilica are proprietatea de a scădea colesterolul rău.
www.clicksanatate.ro

O recunoști cu ușurință după florile mici, de un violet deschis. Pe lângă faptul că înfrumusețează pajiștile și grădinile, ventrilica, cunoscută și ca șopârlița, are și numeroase proprietăți medicinale, fiind un bun antiinflamator, expectorant și protector al ficatului.

Crește cu precădere în zonele montane, dar este întâlnită și la altitudini mai joase. Florile și frunzele pot fi recoltate atât înainte, cât și după înflorite, în perioada mai-iunie. În schimb, rădăcina de ventrilică trebuie să fie recoltată doar toamna, înainte ca planta să se usuce. Conține uleiuri eterice, substanțe amare, taninuri și saponine, compuși care oferă calități fitoterapeutice. Datorită substanțelor amare din compoziție, ventrilica are proprietatea de a scădea colesterolul rău ( LDL-ul). Este recomandat siropul de de ventrilică, din care se iau 3 lingurițe pe zi, înainte de mesele principale. Pui în 2 litri de apă 200 ml flori și frunze uscate de ventrilică. Fierbi 30 de minute, într-un vas acoperit cu capac, apoi strecori. După ce s-a răcit, adaugi miere după gust, amesteci până când se dizolvă, torni într-un recipient din sticlă și ții siropul la frigider.

Alungă simptomele răcelilor

Tusea este unul dintre principalele neplăceri din timpul răcelilor. Ceaiul de rădăcină de ventrilică este recomandat în cazul tusei cu expectorații, dar reduce și alte simptome ale răcelii, cum este febra, deoarece favorizează transpirația. Pui 1 linguriță de rădăcină mărunțită de ventrilică în 200 de ml apă și o fierbi 5 minute, apoi o strecori și lași ceaiul  la răcit. Bei câte 1 cană pe zi, în special seara. Deoarece este amar, poți îndulci ceaiul cu miere. Urmezi tratamentul cel puțin 5 zile la rând. Ceaiul poate fi consumat și de cei care suferă de bronșită sau pleurezie.

Alină durerile reumatismale

Rigiditatea articulațiilor, durerile de încheieturi sau de spate și mers, sunt simptome ale afecțiunilor articulare. Pe lângă tratamentul clasic, bea în fiecare zi 100 ml de vin de ventrilică, indicat în reducerea durerilor. Pui 100 g de flori și frunnze de plantă

Află pe clicksanatate.ro în ce constă o cură cu ventrilică pentru alungarea neplăcerilor digestive!

Tratamente naturiste pentru zona zoster

Cum să îți menții sănătatea vizuală

 

 

Loading...

Citește și

  • Nivelul ridicat al colesterolului te îngrijorează? Trebuie să ştii că de aici pot porni mai multe probleme de sănătate. Revista „Click! pentru femei" îşi spune ce remedii naturale îţi vor fi de ajutor!

  • Schimbarea modului de viaţă şi mai ales a dietei e baza pentru a ajunge la valori normale ale colesterolului. Iată opt alimente care te ajută.