Cum recunoşti preinfarctul. Sfatul cardiologului

durere-piept.jpg

Cum recunoşti preinfarctul
Citeste tot despre: 

Durere in zona pieptului, respiraţia îngreunată şi greaţa sunt câteva dintre simptomele preinfarctului. Având în vedere că multe dintre aceste simptome pot apărea şi cu câteva săptămâni înainte, este important să le recunoşti şi să iei măsurile necesare.

Senzaţia de durere în zona pieptului, unul dintre principalele simptome ale anginei pectorale, este motivul pentru care persoanele ajung frecvent la medic. Cunoscută şi ca preinfarct, angina instabilă este una dintre primele manifestări ale cardiopatiei ischemice (îngustarea arterelor care irigă muşchiul inimii). „Durerea toracică apărută în repaus, dar şi atunci când facem eforturi minime este asociată cu angina severă. Spre deosebire de aceasta, în cazul anginei instabile, considerată ca fiind preinfarct, durerea este mai puternică şi poate dura mai mult de 20 de minute“, explică Alexandru Voican, medic specialist cardiologie intervenţională la Spitalul European Polisano, Sibiu.

 

Cum distingem durerea în piept de preinfarct

 

Principalul simptom care poate semnala preinfarctul este durerea sau senzaţia de presiune care apare în zona pieptului. Important de ştiu este că ea poate iradia spre braţul drept, spre gât sau mandibulă şi poate fi însoţită de greaţă, durere abdominală, respiraţie dificilă şi chiar pierderea stării de conştienţă. „Diferenţierea dintre preinfarct şi infarctul miocardic acut nu se poate face «pe stradă», în mediul extraspitalicesc. Diagnosticul se pune exact în urma mai multor teste medicale: electrocardiogramă, ecocardiografii şi prin dozarea unor markeri biologici specifici (verifică gradul de afectare a muşchiului cardiac)“, spune medicul Alexandru Voican.

 

Citește continuarea aici

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1