Cum poţi scăpa rapid de vânătăi

Când te loveşti mai tare, este imposibil să nu te alegi cu o vânătaie. Iată cum poţi scăpa repede de aceste urme inestetice, cu ajutorul unor remedii naturale!

  • Frunze de varză. Varza este ideală pentru a atenua durerile şi a reduce inflamaţia. Alege câteva frunze verzi, scoate-le nervurile, încălzeşte-le în apă fierbinte, apoi le storci şi le întinzi cu un făcăleţ. Pune câteva frunze pe vânătaie şi leagă-le cu un bandaj, schimbând cataplasma la câteva ore. Mai poţi să zdrobeşti frunzele de varză fără nervuri cu sticla, le pui pe vânătaie şi le legi cu un bandaj ca să nu cadă. Se pot lăsa toată noaptea.
  • Uleiuri naturale. Dacă vrei să scapi de vânătăi peste noapte, masează zona afectată cu un ulei natural. Poţi folosi ulei de ricin sau de cocos, însă ai grijă să nu apeşi foarte tare pe vânătaie, pentru că poţi să creşti durerea. Fă masajul de câteva ori pe zi.
  • Cartofi. Fierbe un cartof cu tot cu coajă, curăţă-l şi amestecă-l cu două linguriţe de miere şi un pic de apă. Pune compoziţia pe vânătaie şi las-o să acţioneze pentru câteva ore.
  • Gheaţă. Imediat după accident, pune o pungă de gheaţă peste locul afectat. Ai grijă să nu aplici direct pe piele, ci înfăşurată în-
  • tr-un prosop, şi nu mai mult de 30 de minute. Poţi folosi remediul de câteva ori pe zi, cu pauze de câteva ore.
  • Pătrunjel. Pătrunjelul este cel mai eficient în tratarea vânătăilor, pentru că scade durerea şi reduce iritaţia. Zdrobeşte o mână de frunze de pătrunjel proaspăt şi aplică pe zona afectată.
Loading...