Cum îţi repari sânii după sarcină şi alăptare

Ultima actualizare:
Medicul Florin Juravle  îţi spune ce soluţii  ai la dispoziţie
Medicul Florin Juravle îţi spune ce soluţii ai la dispoziţie

O sarcină poate lăsa urme pe corpul unei femei, de la vergeturi, celulită, burtă şi kilograme în plus, până la sâni mai mari, dar mai puţin fermi. Organismul se reface de la sine, mai ales ajutat de sport şi dietă sănătoasă. Doar sânii sunt mai greu de readus la forma iniţială.

Încă din timpul sarcinii sânii suferă o serie de modificări - se măresc în volum, sfârcurile şi areolele se închid la culoare, ligamentele care îi susţin se întind, ducând la aspectul „lăsat”, flasc. Se pare că aceste modificări apar indiferent dacă şi cât timp îţi hrăneşti bebeluşul la sân. După alăptare, volumul bustului scade, ceea ce înseamnă că masa glandelor mamare rămâne prea mică într-un „sac” de piele prea larg. De aici, marea dezamăgire – sânii par „dezumflaţi” şi lăsaţi, plaţi, lipsiţi de fermitate. Pielea se reface, însă este puţin probabil să mai ai un bust ca înainte. Contează vârsta, gena, stilul de viaţă, mărimea cupei dinainte de naştere, precum şi tipul sânilor (cei rotunzi tind să-şi păstreze forma mai bine decât cei alungiţi).

Ce soluţii ai pentru a reda frumuseţea sânilor? Potrivit medicului estetician Florin Juravle, ai la alegere trei variante: liftingul, implantul mamar şi o combinare a celor două proceduri. „De obicei, multe femei rămân nostalgice după sânii mai mari din timpul sarcinii şi alăptării, dorindu-şi să rămână cu aceleaşi dimensiuni. În acest caz, implanturile cu silicon reprezintă cea mai bună soluţie. Procedura se poate combina cu liftingul dacă sânii sunt lăsaţi. Doar liftingul se recomandă în cazul în care bustul este destul de voluminos, însă lăsat, cu surplus de piele. Nu e indicat să-ţi faci aceste proceduri dacă intenţionezi să rămâi din nou însărcinată pentru simplul motiv că le faci degeaba. Sânii se vor deforma din nou”, explică Florin Juravle. Dar haideţi să luăm pe rând aceste tipuri de intervenţii să vedem în ce constau.

Discută cu medicul tău  care este soluţia  potrivită pentru tine!
Discută cu medicul tău care este soluţia potrivită pentru tine!

Liftingul sânilor. Este cea mai ieftină procedură pentru că nu sunt folosite materiale suplimentare (implanturile). Costă între 2.000 şi 3.000 de euro, însă are şi un dezavantaj – cicatricele. „Cu cât ptoza (n.r. lăsarea) sânului este mai gravă, cu atât numărul de cicatrice rezultate va fi mai mare. Ele se vindecă în decurs de circa 6 luni, rămânând în locul lor nişte linii albe, fine. Persoanele care aleg această procedură trebuie să fie conştiente şi să-şi asume semnele rezultate”, avertizează specialistul.  Vindecarea se face la 10-12 zile de la operaţie, iar cel puţin două luni este binevenită purtarea unei bustiere de susţinere.


    Discută cu medicul tău  care este soluţia  potrivită pentru tine!
Discută cu medicul tău care este soluţia potrivită pentru tine!

Lifting cu implant. Dacă sânii sunt lipsiţi de volum în totalitate, iar surplusul de piele e mare, cu areola şi mamelonul căzute mult, atunci cu siguranţă vei avea nevoie de lifting cu implant. E cea mai complicată procedură şi constă între 2.500 şi 4.000 €. “E important de ştiut că, la lifting, se taie glanda, se închid nişte canale, iar în cazul în care femeia rămâne din nou însărcinată, alăptarea se va face cu dificultate”, a declarat medicul.Doar implant. Se apelează la această soluţie dacă ai sânii mici şi lăsaţi, fără volum în special în jumătatea superioară, decolteul fiind lipsit de contur indiferent de tipul de sutien folosit. În acest caz, operaţia de mărire a sânilor cu implanturi siliconice va rezolva şi ptoza, şi forma, şi mărimea. Operaţia costă între 2.500 şi 3.000 de euro, iar implanturile sunt garantate pe viaţă. “Singurul lucru care trebuie avut în vedere este că, în timp, cu vârsta, sânii se modifică şi ei odată cu restul corpului, iar implanturile nu se mai potrivesc cu noua formă. În acest caz, trebuie schimbate”, mai spune Florin Juravle.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net