Cum îţi pot afecta supărările sănătatea

CLIIMA20140203_0018_1.jpg

Numită şi una dintre bolile secolului 21, stresul afectează din ce în ce mai multe persoane

Supărările şi stările de nervozitate nu au impact doar pe moment asupra organismului nostru. Apariţia frecventă a acestora poate duce la diverse probleme de sănătate. Iată câteva dintre afecţiunile ce pot fi provocate de aceste stări!

Nu de puţine ori s-a întâmplat ca după o stare de nervi sau de frică să avem dureri de cap sau chiar palpitaţii la inimă. Conform unui studiu publicat în Jurnalul Medical al Academiei Americane de Neurologie, furia şi alte astfel de emoţii negative pot duce la apariţia riscului de atac cerebral.

Acest tip de emoţii au un impact major asupra sănătăţii fizice, dar şi a celei mentale. Cauzate de problemele zilnice, emoţiile negative ascund de cele mai mult ori frustrări legate de activităţile noastre.

Stările de anxietate pot provoca probleme cardiace

Anxietatea este una dintre cele mai des întâlnite tulburări ale afectivităţi şi poate fi descrisă prin sentimentul de teamă, de nelinişte, de nesiguranţă. De cele mai multe ori schimbările majore cu care avem de-a face duc la apariţia acestor sentimente.

Dacă teamă persistă există posibilitatea să apară probleme cu tensiunea, transpiraţie la nivelul mâinilor, dar şi palpitaţii ale inimii. Înainte de a apela la tratamentul medicamentos ,,după ureche", cere sfatul medicului care te are sub observaţie.

Sfat: Pentru a te relaxa în astfel de momente este bine să apelezi la aromoterapie. Adaugă în apa de baie uleiuri esenţiale, în funcţie de preferinţa tale.

Stresul poate provoca probleme dermatologice

Numită şi una dintre bolile secolului 21, stresul afectează din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de cel cauzat la locul de muncă sau cel produs de problemele de acasă, resimţit pentru o perioadă mai lungă de timp poate duce la slăbirea sistemului imunitar şi apariţia insomniilor şi a problemelor dermatologice. În timp stresul poate ,,da peste cap" funcţiile organismului şi duce chiar la apariţia infarctului.

Află mai multe pe clicksanatate.ro


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1