Cum este preparat salamul. Iată ce ingrediente periculoase poate conține!

salam.jpg

ingrediente preparare salam procedura sfaturi
În funcție de producător și calitatea salamurilor, ele pot conține 60% slănină şi şorici, 17% carne de calitate inferioară.
www.clicksanatate.ro

Mezelurile și preparatele din carne sunt extrem de gustoase și aproape că nu lipsesc din alimentația românilor, deși specialiștii în nutriție spun despre ele că sunt extrem de nocive.

Unul dintre mezelurile frecvent consumate este salamul, ale cărui ingrediente variază de la producător la producător. Însă, câți dintre noi știm cum este preperat salamul și ce ingrediente intră în compoziția acestuia?

Cum este preparat salamul - selectarea și tranșarea cărnii

Angajații fabricii sortează carnea şi o taie în bucăţi de mărimea unei mandarine. Practic, se alege carnea roşie, sau slabă de pe toate părţile anatomice ale scroafei. Se foloseşte mai multă sau mai puțină grăsime, în funcție de producător și calitatea salamului.

În general, salamurile de o calitate îndoielnică conțin foarte multă grăsime, mai exact grăsime multă, șorici mult și foarte multe grăsimi saturate care îngrașă și cresc nivelul colesterolului.

În cazul altor salamuri, de exemplu, se foloseşte doar carne de scroafă pentru că este mai dură şi potrivită pentru mezelurile crud uscate.

Află pe clicksanatate.ro ce ingrediente poate conține salamul din comerț

loading...
Loading...

Citește și

  • Fiecare dintre noi cumpărăm şi consumăm mezeluri. Şi asta în ciuda tuturor avertismentelor date de specialiştii în nutriţie. Ştim că nu sunt sănătoase şi că ne facem rău cu mâna noastră. Cu toate acestea, mâncăm foarte des şi în cantităţi destul de mari. Specialistul în nutriţie, medicul Corina Zugravu, ne spune la ce să fim atenţi când cumpărăm mezeluri.

  • În compoziţia acestor preparate se găsesc până la 14 aditivi, conform unui studiu realizat de Asociatia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universității Transilvania din Braşov.