Cum combatem mai ușor stresul și oboseala

stres-oboseala.jpg

femeie stresata, suparata, obosita
Cu toții ne confruntăm cu stări de anxietate, stres și oboseală
foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Pentru a menține sistemul nervos în stare de bună sănătate este necesar să evităm stresul și apariția stărilor de anxietate, oboseală cronică, depresie, insomnie și iritabilitate.

Ca măsuri de protecție în astfel de cazuri sunt relaxarea, gândirea pozitivă, masarea tâmplelor, o viață activă, exercițiile de respirație, o dietă sănătoasă, consumul suficient de lichide, respectarea odihnei și îndepărtarea unor abuzuri, precum cafeaua, alcoolul și tutunul.

De asemenea, numeroase plante, prin principiile lor biologice active, protejează sistemul nervos și ajută organismul să facă față tensiunilor fizice și psihice. Dintre acestea enumerăm: roinița, teiul sunătoarea, caisele, valeriana, passiflora.

Loading...
 
 

Citește și

  • Sexul cel mai bun medicament împotriva stresului

    Mai mult decât o simplă plăcere, sexul are nenumărate beneficii asupra sănătăţii fizice şi mentale. Atâta timp cât este practicat în condiţii sigure, sexul reprezintă o strategie sigură pentru o stare mai bună de sănătate, oferind în acelaşi timp confort psihic şi o gândire pozitivă.

  • Componentă zilnică a vieţii, stresul poate fi combătut şi cu ajutorul plantelor. Când simţi, la capătul zilei, că-ţi plesnesc tâmplele de durere, ia loc într-un fotoliu şi bea o cană de ceai. Iată ce plante au rolul de a te relaxa, la capătul unei zile pline de stres!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1