Culoarea mucilor îţi spune de ce boală suferi

femeie-racita.jpg

Foto: 123rf
Citeste tot despre: 

Cei mai mulţi oameni produc, în medie, circa 1,7 litri de secreţii nazale zilnic. Acestea se formează din apă, proteine, anticorpi şi sare dizolvată. Mucusul este un produs normal de secreţie a căilor nazale, însă când acesta îşi schimbă nuanţa transparentă poate indica o infecţie.

Deoarece secreţia postnazală este cel mai adesea un simptom al altei suferinţe, cea mai bună strategie constă în identificarea şi tratarea bolii de fond în funcţie de culoarea mucusului. Iată de ce boli poţi suferi, potrivit Daily Mail.

  • Dacă sunt transparenţi, atunci eşti sănătos. Cea mai mare parte a mucusului nazal este înghiţit în permanenţă, iar acest lucru se produce în mod inconştient.
  • Sunt albi? Pot fi semnul unei infecţii nazale sau a unei răceli. Dacă ţesuturile nazale sunt umflate şi inflamate, fluxul de mucus este încetinit. Acesta îşi pierde din umiditate şi devine gros şi alb. 
  • Ai mucusul galben-verzui? Eşti răcit. Mucusul luptă cu celulele epiteliale care se desprind de pe canalele respiratorii. Dacă îşi păstrează această culoare şi după 12 zile, trebuie să vezi un medic. Acesta poate fi semnul unei sinuzite sau a unei infecţii bacteriene.
  • Secreţiile nazale sunt roz sau roşii? Atenţie, sângerezi! Unele ţesuturi din cavitatea nazală se rup, din cauză că sunt uscate, iritate sau te-ai lovit de ceva.
  • Dacă sunt maro, ei indică posibile sângerări. De cele mai multe ori, acestea devin maro şi din cauza a ceea ce inhalezi, precum praf, tutun sau piper.
  • Sunt negri? Dacă nu eşti fumător şi nu consumi droguri, atunci sigur suferi de o infecţie. Aceste infecţii apar mai ales la persoanele cu sistemul imunitar distrus.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1