Culoarea alimentelor vă influenţează starea de spirit

Citeste tot despre: 

Ştiai că fructele şi legumele au, în funcţie de culoare, un rol important în controlarea stării tale de spirit?! Evident, nu îţi vei da seama de acest lucru, mai ales că multe alte elemente din mediul înconjurător te pot influenţa. Dar alimentaţia e de bază. Iată ce ne spune Florentina Opriş în cartea ei nou lansată, „Trup şi suflet sănătos şi frumos".

Conţinutul de substanţe nutritive, vitamine, minerale poate influenţa starea organismului. În funcţie de culoare, fructele şi legumele sunt mai bogate în anumiţi nutrienţi. Starea fizică şi psihică este influenţată în proporţie de 80% şi de culorile anumitor fructe şi legume. Iată care sunt acestea:

Roşu. Dacă vă doriţi să fiţi plini de energie, să aveţi curaj, pasiune, atunci e bine să consumaţi alimentele de culoare roşie precum măr, ardei, roşie, sfeclă, ceapă roşie, ridiche, coacăze, merişor.

Portocaliu. Înveseliţi-vă, învingeţi-vă teama şi faceţi ca lucrurile să pară mai uşoare consumând dovleac, portocală, morcov, caisă, grepfrut sau cartofi.

Galben. Banana, pepenele galben, porumbul dulce, fasolea, ghimbirul, fiind de culoare galben-crem, vă oferă încredere în voi, atitudine pozitivă şi o minte lucidă.

Verde. Salata, castravetele, broccoli, avocado, busuiocul vă ajută să aveţi idei noi, să fiţi echilibraţi şi în armonie.

Albastru. Dacă vă doriţi să comunicaţi mai uşor, să fiţi mai calme, atunci consumaţi stafide, agrişe şi coacăze de culoare albastră.

Violet. Dacă aveţi nevoie de concentrare, credinţă, inspiraţie şi stimă de sine crescută e indicat să consumaţi vinete, măsline, varză roşie, prune, struguri, murele şi afine, care au culoare violet.

Fructele uscate vă apără de răceli, în sezonul rece

Pentru că multe fructe din sezonul cald nu mai sunt, în această perioadă, le puteţi consuma uscate. Ele sunt adevărate rezervoare naturale de vitamine şi minerale, care se traduc în energie pentru organism. Procesul de uscare creşte procentul de vitamina C, potasiu, betacaroten şi fier. Smochinele furnizează energie şi sunt de mare ajutor în tulburări digestive şi anemie.

Curmalele sunt şi ele bune în caz de anemie, oboseală cronică, previn răcelile şi ajută organismul să se refacă după o răceală. Prunele uscate sunt uşor digerabile, laxative şi fortifică organismul. Stafidele aduc un aport de vitamina B, sunt utile în stări de depresie, nervozitate, dar şi pentru cei care au retenţie de apă. Caisele uscate conţin de 4-5 ori mai multe minerale şi oligoelemente decât cele proaspete, dar conţin şi mai multe calorii. Este important să consumaţi fructele uscate ca gustare şi să nu le combinaţi cu niciun alt aliment, pentru ca digestia să fie exemplară.


Loading...