Cui îi sunt contraindicate murăturile

borcane_muraturi.jpg

muraturi, contraindicatii muraturi, beneficii muraturi, hipertensiune, muraturi sanatoase
Persoanele diagnosticate cu steatoză hepatică ar trebui să consume cu moderaţie murături.
www.clicksanatate.ro

Datorită probioticelor pe care le conțin, murăturile sunt recomandate pentru îmbunătățirea digestiei și echilibrarea florei intestinale, însă unele persoane trebuie să le mănânce mai rar sau să le evite.

Cele mai sănătoase murături sunt cele preparate în casă, din apă și sare neiodată, păstrate în vase de sticlă. Este recomandat ca murăturile cu oțet să fie consumate cât mai rar, deoarece doar murăturile cu sare conțin acizi lactici.

În murăturile din comerţ se găseşte şi un adaos de zahăr, de fructoză sau de oţet, ceea ce le scade proprietăţile nutritive.

Murăturile dulci trebuie consumate cu precauţie de persoanele care au diabet de tip I şi II. Acestea ar trebui să ia în calcul şi cantitatea de zaharuri din murături atunci când îşi calculează aportul de glucide.

Cardiacii și cei care suferă de boli renale trebuie să evite murăturile

În cazul murăturilor sărate, persoanele diagnosticate cu boli renale sau cardio-vasculare ar trebui să consume murături cu sare doar în cantităţi foarte mici şi să le desăreze înainte. De asemenea, este esenţială evitarea altor alimente bogate în sodiu - precum mezelurile, carnea sau peştele afumat sau brânzeturile bogate în sare.

Zeama de varză sau lichidul în care au fost preparate alte murături nu sunt recomandate hipertensivilor, persoanelor cu boli renale cronice sau gravidelor cu preeclampsia (valorile crescute ale tensiunii arterialem și exces de proteine în urină)

„Și persoanele diagnosticate cu steatoză hepatică ar trebui să consume cu moderație murături dulci, deoarece rezistența la insulină, ce însoțește acest diagnostic, face ca un aport excesiv de glucide (mai ales de fructoză) să fie rapid transformat în grăsimi depozitate apoi în celulele ficatului, agravând steatoza și progresia spre fibroză hepatică“, indică Diana Artene, nutriționist-dietetician, master în știintele nutriției.

Află pe clicksanatate.ro cum îți influențează sănătatea consumul de murături!

Excesul de suplimente cu calciu poate cauza infact?

Cum te poate îmbolnăvi somnul insuficient

 

Loading...
 
 

Citește și

  • A venit timpul să pregătim cămara pentru iarnă! Legumele murate nu trebuie să lipsească de pe masa noastră în sezonul rece. Pe lângă gustul bun, acestea aduc şi beneficii organismului nostru. Iată de ce este bine să le consumăm cât mai des.

  • Pe lângă gustul bun pe care-l au, murăturile au şi efecte benefice asupra organismului, spun cercetătorii.