Covid-19: vaccinul Moderna, eficient și împotriva tulpinilor noi din Marea Britanie și Africa de Sud

vaccin-moderna.jpeg

Vaccin Moderna
Vaccinul Moderna necesită condiții de stocare mai puțin pretențioase decât Pfizer

Vaccinul Moderna anti Covid-19 este eficient și împotriva variantelor din Marea Britanie și din Africa de Sud ale virusului, potrivit unui comunicat transmis de societatea americană de biotehnologie, citat de Le Figaro.

Experții se așteaptă ca acest vaccin ”să protejeze împotriva variantelor descoperite până în acest moment”, potrivit sursei citate. În același timp, Moderna a adăugat că lucrează la dezvoltarea unei doze suplimentare, pentru a crește nivelul de protecție împotriva acestor tulpini noi.

Societatea farmaceutică a subliniat că va face testări clinice pentru a măsura eventualele efecte secundare ale infectării unei doze suplimentare, care are la bază proteina specifică ARNm1273.351.

La 6 ianuarie 2021, Agenția europeană a medicamentului a autorizat punerea pe piață a vaccinului dezvoltat de Moderna, alături de vaccinul laboratoarelor Pfizer/BioNTech.

Citește și:

Pfizer sau Moderna? Cu ce ne imunizăm? Cine ia decizia și pe ce criterii. Ce spun specialiștii români și americani

Loading...
 
 

Citește și

  • Doza de vaccin anti Covid-19 conține proteina Spike

    Vaccinul Moderna asigură imunitate împotriva SARS-CoV-2 timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei la o conferință pe tema sănătății, organizată de J.P. Morgan. De asemenea, oficialii companiei farmceutice sunt încrezători că tehnologia ARN mesager pe care a folosit-o este potrivită pentru a combate și noua tulpină a coronavirusului, identificată în mai multe țări europene, inclusiv în România.

  • Vaccin Moderna

    Vaccinul Moderna ajunge miercuri în România. Este vorba despre o primă tranșă, de 14.000 de doze de vaccin care vor fi depozitate, în primă fază, la Centrul Național de Stocare din cadrul Institutului Cantacuzino.