Controalele la ureche, importante pentru copii

CLIIMA20121214_0045_1.jpg

Mergi la un control ORL de două ori pe an. Răcelile frecvente pot afecta timpanul, iar, în timp, auzul scade. Prevenţia vă fereşte de astfel de probleme.
Citeste tot despre: 

Ţi-ai pus vreodată întrebarea de ce copilul tău nu reacţionează la cuvinte şoptite sau de ce dă televizorul prea tare? Ar putea avea probleme de auz. Click! îţi spune cât de importante sunt controalele.

Multe probleme de auz pot trece neobservate şi se pot agrava. Ideal este ca acestea să fie depistate până la vârsta de doi ani. Problema cu care micuţul se poate naşte este "invizibilă", deoarece un copil surd arată la fel ca unul cu auz normal, ba chiar gângureşte în acelaşi mod.

De abia după câteva luni de viaţă, dacă observi că micuţul tău nu reacţionează la sunetele obişnuite, te poţi alarma şi trebuie să-l duci la un specialist pentru a-i prescrie tratamentul adecvat. Doar aşa copilul va învăţa să vorbească şi va avea o pronunţie corectă. În caz contrar, te vei trezi că problemele de auz îi vor împiedica dezvoltarea limbajului, comunicarea devenind defectuoasă.

Totodată, apar dificultăţile de pronunţie (cuvinte stâlcite) şi greşirea consoanelor auzite (va înlocui "b" cu "p", "f" cu "v"). În concluzie, micuţul tău se poate alege cu un limbaj incorect şi, ulterior cu o dezvoltare cognitivă limitată şi realizări academice medii. Mai mult, la orele cu predare în limba engleză apar frecvent greşeli, deoarece copiii nu aud "s"-ul final, care face diferenţa între singular şi plural şi care este foarte des întâlnit în limba engleză.

Loading...