Contracepţia la 20, 30, 40 de ani

CLIIMA20140416_0047_1.jpg

În multe cazuri, pilula creşte valoarea tensiunii arteriale şi a colesterolului „rău“ (LDL)

Fiecare vârstă are caracteristicile ei. Drept urmare, trebuie să ţii cont de acest aspect şi când vrei să alegi o metodă contraceptivă.

La 20 de ani

* La această vârstă, multe persoane nu au un partener stabil. Pentru ele, prezervativul este cea mai bună alegere.

Avantaje: Prezervativul are o eficacitate de aproape 100%, cu condiţia să fie folosit corect. În plus, este singura metodă care te apără şi de bolile cu transmitere sexuală.

Dezavantaje: Latexul din care este făcut se poate rupe. În cazuri rare, poate provoca alergii. În ceea ce priveşte protecţia împotriva virusului HIV, are o rată de eşec de 5 din 100.

* Dacă ai o relaţie stabilă, poţi încerca alte metode de contracepţie, cum ar fi spermicidele. Acestea sunt substanţe chimice care, introduse în vagin înaintea actului sexual, vor imobiliza sau distruge spermatozoizii.

Avantaje: Persoanele care nu agreează prezervativele vor găsi spermicidele ca fiind o metodă contraceptivă mai convenabilă.

Dezavantaje: Spermicidele pot irita mucoasa uterină, favorizează leziunile şi, prin urmare, apariţia unor boli cu transmitere sexuală. Pentru a fi eficiente 100%, ar trebui combinate cu alte metode.

* Mai poţi folosi contraceptivele orale, ca singură metodă de contracepţie. Acestea trebuie să fie luate sub strictă supraveghere medicală, în fiecare zi la aceeaşi oră. Sunt contraindicate celor care suferă de hipertensiune, celor care au exces în greutate sau risc sporit de cancer la sân. Nu ar trebui folosite de femeile care au peste 35 de ani sau de fumătoare.

Avantaje: Reglează ciclul menstrual. Dacă ai chisturi, acestea vor dispărea în timp. Studiile arată că pot preveni cancerul de col uterin.

Află mai multe sfaturi pe clicksanatate.ro


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1