Contra crampelor, încearcă remediile din călin

calin.jpg

calin, remedii cu calin, boli cardiovasculare, crampe, inima
Remediile din călin pot fi administrate şi în bolile vasculare, pentru întărirea muşchiului inimii.
www.clicksanatate.ro

Plantă cunoscută în popor și ca bulgăre de zăpadă, călinul poate fi de ajutor în neplăceri precum crampele și epuizarea cauzată de stres.

În scop medicinal, de la călin se folosește scoarța uscată. Aceasta conține virbunină, tanini, rășini și acid valerianic și este folosităca sedativ natural, cu efect antispastic. Alină crampele și spasmelor musculare din perioada menstruației și reduce pierderile excesive de sânge.

Remediile din călin pot fi administrate și în bolile vasculare, pentru întărirea mușchiului inimii și pentru prevenirea infarctului. În astfel de probleme, se prepară următorul remediu: peste 2 lingurițe de scoarță mărunțită, se pun 250 ml de apă. Se lasă la fiert 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi.

Leac în sângerări gingivale

Dacă te confrunți cu sângerări gingivale sau ai dureri de gât, tuse sau ești răcit, prepară-ți un decoct de fructe de călin și fă gargară de 2 ori pe zi. Se pun pe foc 200 ml de apă, se adaugă 2 linguri de fructe uscate sau proaspete de călin și se lasă până dă în clocot. Se lasă la infuzat 5-6 ore, apoi se strecoară. Evită consumul de fructe de călin. Acestea nu sunt comestibile; consumul lor poate cauza greață și vărsături.

Eficient în stres

Preparatele fitoterapeutice pe bază de călin pot fi utilizate și ca tonic pentru sistemul nervos. Acestea contribuie la destinderea întregului organism atunci când emoțiile puternice sau stresul te copleșesc. Întăresc sistemul imunitar și atenuează durerile de cap, în special în cazul persoanelor hipertensive.

Pentru acestea, încearcă tinctura, care se prepară dintr-o parte de coajă de călin măcinată și 5 părți de alcool alimentar de 70°. Timp de 15 zile se ține închisă și se agită zilnic, apoi se strecoară. Se ia o linguriță de 3 ori pe zi, înainte de masă, diluată cu puțină apă.

Află pe clicksanatate.ro cum să folosești remediile cu călin pentru astm!

Avantajele dietei nordice

Orezul negru, arma perfectă contra oboselii

 

Loading...

Citește și

  • În magazinele cu profil naturist, cererea de remedii contra crampelor abdominale ocupă un loc fruntaş. Asta, pentru că una din patru persoane se plânge de dureri de burtă.

  • A înflorit păducelul! În luna mai, modestul arbust se transformă pe neaşteptate într-o salbă de flori albe, delicate şi sănătoase. Studiat şi elogiat de 2000 de ani în tratatele lor de savanţii tuturor timpurilor, păducelul, planta aceasta cu puteri magice, se numără printre puţinele remedii -medicament din lume care au efecte vindecătoare în bolile de inimă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1