Condimentezi mâncarea cu dafin? Iată beneficiile şi efectele adverse

dafin.jpg

foi de dafin
Foile de dafin sunt indicate în afecţiuni respiratorii şi digestive
Citeste tot despre: 

Dafinul este un arbust cu frunze verzi tot timpul anului, originar din bazinul mediteraneean. Frunzele şi fructele conţin ulei volatil, mucilagii, pectine, tanin, rezine şi o substanţă amară. Din frunze se extrage untul de dafin, întrebuinţat la prepararea unor unguente. Iată care sunt beneficiile acestui condiment dar şi ce efecte adverse pot apărea în urma consumului.

Beneficii:

- În fitoterapie se folosesc mai ales frunzele. Dafinul are proprietăţi expectorante, antispastice şi detoxifiante.

- Este indicat în anorexie şi atonii stomacale.

- Este un bun antiseptic, fiind benefic sub formă de infuzie sau decoct pentru boli precum:boli gastrointestinale, colită de fermentaţie, bronşită cronică, infecţii intestinale, otrăviri, mahmureală, laringită, spasme.

- În ux extern se folosesc foile şi boabele pentru: răni, nevralgii dentar, infecţii ale gurii, reumatism – sub formă de cataplasme calde, infuzie, alifie, unguent.

- Frunzele sunt un excelent condiment. Fiind folosite şi în aromaterapie.

Precauţii:

Trebuie folosită o cantitate mică de frunze întrucât, în cantităţi necorespunzătoare, pot da senzaţia de vomă. Există persoane care nu suportă din cauza efectului lor vomitiv nici cantităţimici de dafin. Acestea vor evita chiar şi mâncarea pregătită cu dafin. Poate fi înlocuit cu busuiocul.

Loading...
 
 

Citește și

  • Dafinul este un condiment care dă savoare mâncărurilor, însă beneficiile lui nu se opresc aici. Frunzele au multe proprietăţi care ajută organismul să funcţioneze corect.

  • Dafinul este un condiment care dă savoare mâncărurilor, însă beneficiile lui nu se opresc aici. Dafinul se foloseşte cu succes şi în medicina ­populară. Folosiţi-l cu încredere în cazuri de bronşită şi infecţii ale sinusurilor!.

  • Angela Borş din Focşani ne-a dezvăluit un truc din gospodăria ei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1