Combinații de medicamente: ce este bine să eviți

pastile.jpg

medicamente, combinatii medicamente, pastile luate impreuna
Tetraciclina nu se combină cu retinoizii, pentru că poate să apară hipertensiunea intracraniană.
www.clicksanatate.ro

Anumite medicamente luate împreună pot avea efecte nedorite asupra sănătății. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt combinațiile de medicamente pe care este bine le eviți!

Statinele cu antibiotice

Dacă faci tratament cu  antibiotice, nu le combina cu statine. Potrivit unei cercetări de la Centrul de Medicină London din Ontario, Canada, pacienţii de peste 65 de ani care făceau tratament cu statine au fost de două ori mai predispuşi spitalizării din cauza rabdomiolizei (distrugerea ţesutului muşchilor striaţi, în urma căreia se secretă în sânge mioglobină, pigment muscular toxic). Acest efect secundar a apărut la persoanele care luau statine în combinaţie cu claritromicină sau eritromicină.

Unele antibiotice, precum ampicilina, amoxicilina, doxicilina, tetracicilina, azitromicina, rifabutina, reduc şi eficienţa pilulelor contraceptive. Tetraciclina nu se combină cu retinoizii, pentru că poate să apară hipertensiunea intracraniană. 

Anticoagulantele cu ibuprofen 

Dacă iei anticoagulante orale nu trebuie să le combini cu aspirină şi şi cu ibuprofen, deoarece creşte riscul de hemoragie internă. Aspirina nu se combină cu antiacide, diuretice, antidiabetice.

Şi persoanele care iau antiinflamatoare trebuie să evite aspirina, pentru că favorizează arusrile gastrice şi ulcerul.  anticoagulantele nu se iau împreună cu antidepresivele si anxioliticele. Antiacidele care conţin aluminiu, calciu sau magneziu pot diminua absorbţia tetraciclinei.

Antidepresivele cu decongestionante

Ibuprofenul poate reduce eficienţa tratamentului hipertensiv, în timp ce streptomicina şi gentamicina nu se asociază cu cefalosporinele, deoarece cresc riscul unor complicaţii renale.

Află pe clicksanatate.ro ce alte combinații de medicamnete este bine să eviți

Masajul tantric reaprinde dorința în cuplu

Cele mai bune remedii pentru zona zoster

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Peste 50% din medicamentele vândute în spaţiul virtual sunt falsificate, estimează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Uşurinţa cu care pot fi procurate, fără a fi nevoie de reţetă, oferta diversă şi, uneori, un preţ mai scăzut sunt motive pentru care multe persoane preferă să cumpere medicamente de pe internet în loc să meargă la o farmacie.

  • O linguriţă de miere înainte de culcare, administrată copiilor care se confruntă cu accese de tuse, are un efect calmant ajutându-i să doarmă mai bine. Aceasta este concluzia unui studiu coordonat de dr. Ian Paul de la Colegiul de Medicină al Universităţii statului Pensylvania.