Colon iritabil? Gemoterapia îţi vine în ajutor

Te confrunţi cu dureri abdominale, cu balonări, diaree sau cu constipaţie? S-ar putea să suferi de sindromul de colon iritabil. Gemoterapia reprezintă una dintre metodele care tratează cu succes această afecţiune, iar noi îţi prezentăm câteva dintre extractele recomandate. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Principala cauză care determină apariţia sindromului de colon iritabil este activitatea deficitară a musculaturii netede de la nivelul acestuia. Factorii care favorizează apariţia acestei afecţiuni sunt o alimentaţie dezechilibrată, stresul, sedentarismul şi/sau dereglările hormonale.

Extractul din muguri de smochin. Reglator al secreţiei gastrice şi cicatrizant al mucoasei gastrice şi intestinale, acest extract normalizează reacţiile somatice la nivel digestiv, de la stomac până la colon, în cazul tulburărilor neurovegetative. Diluează şase picături de extract din muguri de smochin în puţină apă şi bea amestecul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Extractul din muguri de tei argintiu. Acest extract calmează spasmele intestinale şi combate tulburările de tranzit cauzate de stres. De asemenea, are efect antispastic asupra colonului şi efect uşor sedativ, fiind recomandat să se administreze de obicei seara. Diluează 2 ml de extract în puţină apă şi bea de două-trei ori pe zi, înainte de mese.

Extractul din mlădiţe de merişor. Reglator al motilităţii de la nivelul colonului, acest extract este indicat atât în cazurile cu scaune predominant diareice, cât şi în cazul constipaţiei. De asemenea, are un rol important în reglarea florei intestinale şi efect antiinflamator la nivel intestinal. Diluează 2 ml de extract din mlădiţe de merişor în puţină apă şi bea de două ori pe zi, înainte de mese.

Extractul din mlădiţe de afin. Acest extract este de mare ajutor în caz de disbioze intestinale şi de colite membranoase, manifestate prin fermentaţie intestinală excesivă şi prin meteorism. Pentru combaterea meteorismului intestinal, alternează administrarea a 2 ml de extract de muguri de afin, diluat în apă, dimineaţa cu cea a 2 ml de extract din muguri de nuc, diluat în apă, seara. Urmează tratamentul timp de două luni.

Click! Spune: Gemoterapia sau terapia cu muguri este un tip de terapie aflată la confluența dintre medicina naturistă și homeopatie. Acțiunea terapeutică principală a acesteia constă în stimularea detoxifierii și eliminării toxinelor din organism. Mai este benefică în tratarea alergiilor, problemelor respiratorii, reglarea stresului, somnului, circulația sângelui. 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1