Ciupercile medicinale ne menţin tineri

Cunoscute de mii de ani în Asia, ciupercile medicinale sunt din ce în ce mai studiate în ultimele decenii pentru virtuţile lor terapeutice surprinzătoare.

Utilizarea ciupercilor medicinale are efecte benefice asupra organismului: ajută la menţinerea sănătăţii interne, întârzie apariţia îmbătrânirii, conferă vitalitate fizică şi mentală, stimulează imunitatea, previne apariţia bolilor degenerative.

Reishi scade tensiunea. Reishi (Ganoderma lucidum) este cunoscută de acum 2.000 de ani, fiind numită de chinezi „ciuperca miraculoasă". Unii compuşi care dau acestei ciuperci gustul amar, precum şi polizaharidele conţinute recomandă acest remediu pentru prevenirea cancerului, deoarece acţionează direct asupra celulelor maligne, inhibându-le creşterea.

Reishi întăreşte organismul celor care urmează chimioterapie sau radioterapie, prin stimularea sistemului imunitar. Reishi e un leac indicat şi pentru scăderea tensiunii şi colesterolului, pentru combaterea oboselii, în artrita reumatoidă, pentru detoxifierea pe cale hepatică şi renală, în astm, bronşită, în insomnii şi pentru normalizarea glicemiei. Medicina tradiţională chineză şi japoneză recomandă între 1,5 g - 9 g zilnic de ganoderma uscată sau echivalentul în comprimate.

Maitake, protector al ficatului. Maitake (Grifola frondosa) are un efect imunostimulator, fiind unul din cele mai bune remedii adaptogene, crescând rezistenţa organismului faţă de diverse tipuri de stres. De asemenea, acţiune antitumorală (mai ales în leucemie, cancer gastric, hepatic şi osos), protejează ficatul de „agresiunea" medicamentelor, normalizează tensiunea, scade colesterolul şi trigliceridele şi îmbunătăţeşte digestia.

Loading...