”Citiți” în palme cât sunteți de sănătoși!

sanatatea_poate_fi_citita_in_palme.jpg

Semnele din palmă ne arată cât suntem de sănătoși
Sursa foto: Sănătatea bzi.ro

De secole, chiromanția sau cititul în palmă, arta divinatorie care se ocupă de interpretarea liniilor și a oricăror semne din palmă, de forma degetelor și a unghiilor, a preocupat omenirea din lumea întreagă. În India și China, de exemplu, chiromanția este practicată de peste 5000 de ani.

În același timp, cercetătorii, preocupați de starea de sănătate a semenilor, au studiat culoarea palmelor, mărimea degetelor, temperatura palmei şi grosimea articulaţiilor mâinii, câteva semne esențiale care ne demonstrează cât suntem de sănătoşi!

”Cititorii în palmă” semnalau semenilor ”tot” ce le oferă destinul

Din vremuri foarte îndepărtate, specialiştii în chiromanţie reuşeau să „citească” în palmă cât de norocoasă era o persoană pe plan social şi sentimental. De asemenea, „cititorii în palmă” semnalau şi starea de sănătate a persoanei dornice să descifreze „tot ce-i oferă destinul”. 

Medici de renume au vrut să știe cât de sănătoși sunt pacienții lor

În timp, medicii din renumite clinici de pe mapamond au fost preocupaţi să cunoască atât secretele chiromanţiei, cât şi starea de sănătate a pacienţilor pe care-i tratau. Totodată, aceşti specialişti au publicat numeroase studii legate de ”bolile ascunse în palmă”. Un exemplu concludent ni-l oferă doctorul Graham Easton, medic de familie din Londra, autorul multor volume care a adunat concluziile sale medicale pe această temă. Deseori, renumitul cercetător obişnuia să spună că mâinile pot oferi indicii esenţiale asupra stării noastre de sănătate : „Întotdeauna încerc să dau mâna cu pacienţii, atunci când îi văd prima dată. Este mai mult decât un gest de politeţe - mâinile lor sunt pline de informaţii şi semne despre starea lor generală de sănătate, începând de la faptul că ar putea avea o problemă cu tiroida până la semne de osteoartrită. Medicii pot afla multe lucruri despre  starea de sănătate a pacienţilor analizându-le mâinile şi nu faţa”.  

O constatare citită în palme trebuie urmată de investigații medicale

Cercetătorii preocupați de sănătatea semenilor mai fac o precizare importantă : Orice constatare „citită” în palmă trebuie urmată de numeroase investigaţii medicale.  În acelaţi timp, specialiştii susţin că, dacă obişnuim să ne studiem periodic palmele, putem despista din timp unele afecţiuni ascunse de care nu ştim absolut nimic.  

Referitor la informațiile descoperite în palmele noastre, iată ce preciza în studiile sale Eta Niculescu, ginecolog:  

Pielea palmelor este foarte subţire? Iată un semnal de cancer ovarian în stadiu avansat

Pentru femeile care au pielea palmelor subţiată este un avertisment care semnalează un cancer ovarian în  stadiu avansat. Astfel de semne descoperite la unele paciente au fost confirmate de investigaţiile medicale ulterioare.

Încheieturile groase ale mâinilor atrag atenția asupra colesterolului

Chiar dacă paciena păstra o greutate normală, dar avea încheieturile mâinilor grase, în acest caz se constata că la acea persoană nivelul colesterolului depăşea valorile normale.

La femeile cardiace, palmele aveau o culoare vineţie   

Culoarea vineţie a palmelor indică frecvent o afecţiune cardiacă sau o circulaţie periferică deficitară.  Astfel de probleme sunt întâlnite şi la persoanele a căror Linie a inimii din palmă este alcătuită din „inele”, asemănătoare cu zalele unui lănţişor.

În mod constant palmele au culoarea roșie? Ficatul are probleme...  

Când culoarea palmelor este roşie în mod constant, şi nu în urma unor eforturi, este o dovadă certă că persoana respectivă are o boală gravă de ficat. În același timp, analizele de laborator au confirmat, în astfel de situaţii, că ficatul, laboratorul organismului, nu mai funcţionează normal. 

Palmele amorţite semnalează şi un deficit de vitamine

Deseori, pacienţii erau îngrijoraţi că le amorţesc palmele. În acest caz, organismul atrage atenția că are nevoie de vitamine. S-a constatat că  aceste semnale făceau referire mai ales la deficitul vitaminelor: E, B1, B2, B12  şi  PP, dar şi la nivelul magneziului care era foarte scăzut. 

Palmele transpirate indică o anemie sau o suferință a tiroidei

Pacientele care aveau mereu palmele transpirate sufereau, în general, de tiroidă. De asemenea, în astfel de cazuri s-a descoperit că fenomenul era şi efectul unei anemii, datorată lipsei de calciu şi de fier. Cu această problemă se confruntau şi persoanele limfatice  ( cu o paloare accentuată şi o doză superioară de senzualitate).

Palmele fierbinţi prevestesc o infecție în organism

Unele paciente au palmele mereu fierbinţi? Prezenţa unei infecţii în organism explică această situaţie neplăcută.

Inelarul, mai lung decât arătătorul? Atenție la... ovarele polichistice

Când degetul inelar al pacientei era mult mai lung , în comparaţie cu arătătorul, de obicei s-a constatat că pacienta avea chisturi ovariene şi trebuia să se opereze. Totodată, aceste paciente erau foarte ferme, preţuiau fastul şi celebritatea, iar dragostea rămânea mereu pe ultimul plan.  

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1