Cimbrişorul tratează durerile musculare

dureri-musculare.jpg

cimbrisor remedii
Foto: Click!

Majoritatea oamenilor suferă, la un moment dat, de inflamaţii şi dureri ale muşchilor, care pot deveni chinuitoare. Deşi de cele mai multe ori acestea dispar în câteva zile de repaos, sunt cazuri în care pot ţine chiar câteva luni.

Iată câteva metode naturiste prin care puteţi înlătura mialgia: 

Ulei pentru masaj

În 100 ml de ulei de măsline se pun câte 2 linguri de pulbere de piper, cuişoare, anason, coaja rasă de la 2 lămâi şi 4 linguri de pulbere de scoruşe. Se lasă la macerat 8-10 zile, amestecându-se zilnic, după care se strecoară şi se foloseşte în masarea zonei dureroase.

Creţişoară şi traista-ciobanului 

Cataplasme: se mărunţesc fin, se opăreşte câte 1 lingură din fiecare plantă, folosind apă fierbinte şi se aşează alternativ pe zona dureroasă, câte 5 minute; infuzie: se prepară infuzie cu câte o linguriţă din fiecare plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă câte 2 căni din fiecare, pe parcursul unei zile; cura durează 15 zile, cu 15 zile de pauză.

Cimbrişor

Tinctură: cimbrişorul se toacă mărunt şi se pune într-un recipient de culoare închisă, astfel încât să îl umple pe trei sferturi; se completează recipientul cu alcool; se lasă la macerat 14 zile, amestecând zilnic de 3-4 ori; se strecoară şi se foloseşte tinctura la masarea zonelor dureroase.

Loading...
 
 

Citește și

  • Ai mâinile şi picioarele mereu reci, chiar dacă afară gradele sunt cu plus? Înseamnă că ai probleme cu circulaţia periferică. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum tratăm această afecţiune.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1