Cercetătorii au descoperit cât de mult poate trăi un om și de ce nu s-a depășit această limită

varstnici.jpg

varstnici
Oamenii de știință au descoperit cât de mult poate trăi un om
Foto: Getty

Mulți oameni își doresc să își prelungească viața. Din acest motiv, aceștia aleg un stil de viață cât mai sănătos, dar oamenii de știință au descoperit că oricât de mult ne-am îngriji corpul, există totuși o limită de vârstă impusă de factorii naturali.

Studiile au arătat că un om nu poate trăi mai mult de 125 de ani. Chiar dacă în lumea contemporană speranța de viață a crescut simțitor în majoritatea regiunilor lumii, în cele din urmă, limita naturală de vârstă se oprește la 125 de ani, informează Daily Mail.

Se pare că, din informațiile cunoscute până acum, niciun om nu a trăit mai mult de 122 de ani – vârsta la care a murit cea mai longevivă femeie – franțuzoaica Jeanne Calment, care s-a stins din viață în 1997.

jeanne_clament.jpg

jeanne calment
Jeanne Calment, cea mai longevivă femeie - a murit la 122 de ani
Foto Daily Mail

 

Potrivit cercetătorilor, speranța de viață crește până la un anumit punct, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă, aceasta se reduce, ajungând astfel la o limită de viață. Dacă până acum s-a crezut că oamenii pot depăși această limită printr-un stil de viață sănătos, acum, studiile oamenilor de știință arată că indiferent cât de sănătoși am fi, specia umană nu poate trăi mai mult de 125 de ani.

Loading...

Citește și