Cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun

Ultima actualizare:

    Dacă mănânci sănătos dimineaţa, nu vei mai fi tentată să ronţăi pe tot parcursul zilei sau să mănânci mult la următoarea masă
Dacă mănânci sănătos dimineaţa, nu vei mai fi tentată să ronţăi pe tot parcursul zilei sau să mănânci mult la următoarea masă

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să fii atât de grăbit, dimineaţa, încât să sari peste micul dejun?! Mare atenţie să nu devină obişnuinţă. Ştii deja, cel puţin în teorie, că această primă masă din zi e cea mai importantă. Îţi dă energie, toate caloriile consumate au timp să se ardă şi nu vei mai fi tentat să tot ronţăi până la prânz sau să mănânci foarte mult la următoarea masă. Ideal ar fi să combini carbohidraţi de bună calitate, fibre şi proteine. Iată câteva idei de alimente, ideale pentru o alimentaţie sănătoasă.

Oul. „Dimineaţa este medicament, la prânz aliment, iar seara otravă", spune o vorbă din bătrâni. El reprezintă o sursă sănătoasă de proteine şi vitamina D. Trebuie să ştii că, dacă e prea mult tratat termic, devine indigest, iar substanţele nutritive sunt mai greu asimilabile de organism.

Lactatele. Sunt o altă sursă de proteine şi calciu care îţi va prinde foarte bine dimineaţa. O felie de pâine prăjită cu brânzică de vaci, iaurt natural cu cereale, sau un shake dintr-o banană bine coaptă şi lapte, iată câte variante delicioase şi sănătoase de mic dejun ai la dispoziţie.

Ceaiul. Dimineaţa, organismul are nevoie de hidratare pentru a-şi pune în funcţiune motoarele. Este primul aliment cu care trebuie să-ţi începi ziua. Cele mai bune ceaiuri sunt cele verzi, negre şi albe, surse excelente de antioxidanţi. Despre ceaiul verde se spune că topeşte grăsimile, în special colăceii din jurul taliei. E un înlocuitor mult mai bun al cafelei care, spre deosebire de ceai, deshidratează.

Cerealele. Chiar dacă pot părea mai gustoase cele cu zahăr şi arome, alege-le pe cele simple, integrale. Mai degrabă pune peste ele, în bolul cu lapte, o linguriţă de miere. Fulgii de ovăz nu trebuie să lipsească. Conţin fibre care ajută la scăderea colesterolului, sunt bogaţi în acizi graşi omega-3, acid folic şi potasiu. Amestecă fulgii de ovăz cu fulgi de orz, tărâţe de grâu sau psillyum, pentru un tranzit bun. Adaugă în mixul de cereale tot felul de semine: de in, de floarea soarelui, de dovleac, nuci, sursă excelentă de fibre, antioxidanţi şi acizi graşi omega-3. Mai poţi completa cu grâu germinat. Doar două linguri îţi asigură 15% din necesarul zilnic de vitamina E, care se regăseşte destul de puţin în dieta obişnuită a unui om.

Dacă îţi plac fructele, alege grepfrut. E bun pentru cei care vor să mai scape de câteva kilograme. Consumă-l înainte de masă deoarece dimineaţa organismul are nevoie de hidratare, iar grepfrutul conţine 90% apă. Completează-ţi apoi micul dejun cu proteine, cum ar fi iaurt sau ouă. Alte fructe bune dimineaţa sunt bananele, care îţi vor oferi o senzaţie de saţietate pentru mult timp. Cei care au o digestie lentă ar putea consuma fructele uscate. Prunele, smochinele sunt un adevărat remediu naturist în caz de constipaţie.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net