Cele mai eficiente plante care alungă energiile negative din jurul nostru

icaprifoiul.jpg

Busuiocul este o plantă care alungă energiile negative din jurul nostru
Foto: pixabay.com

De secole, plantele cu puteri vindecătoare îmbunătățesc starea noastră de sănătate și atrag energiile pozitive. De aceea, aceste remedii miraculoase au trezit, în mod deosebit, interesul specialiștilor.

Referitor la efectele energiei din jurul nostru, terapeuții precizează că este firesc  să cunoaștem care sunt cele mai cunoscute plante care înlătură energiile negative și ne protejează sănătatea.

Opinia specialiștilor despre energia  pozitivă

 De aceea, ”Pentru a se bucura de un stil dr viață  sănătos,  oamenii au învățat să-și alimenteze stările emoționale cu energie pozitivă, atât de necesară pentru ei, zi de zi. În timp, terapeuții au constatat că stările emoționale energizează la rândul lor celulele din corpul nostru având  menirea să crească nivelul cortizolului, controlând în acest fel stimulii emoționali ai fiecăruia dintre noi. Rolul acestor stimuli  este acela de a  dărui fiecărui om o energie pozitivă continuă”, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriței, în studiul ”Să îndepărtăm energia negativă din viața noastră cu ajutorul plantelor”.

Busuiocul, o plantă care ne oferă energie pozitivă

 Egiptenii au descoperit, cu 2000 de ani în urmă,  efectele binefăcătoare ale busuiocului în viața omului și au considerat că această plantă merită să fie ridicată la rangul de plantă sacră. În același timp, grecii, după ce  au constatat puterea excepțională a busuiocului asupra sănătății omului, l-au  numit regele plantelor. În Europa, busuiocul a fost numit ”vindecătorul”  și ocrotitorul  spiritului uman. Uleiurile esențiale din compoziția plantei, mai ales când planta este proaspătă, răspândește în atmosferă  o stare de liniște. Totuși, este un fapt recunoscut că busuiocul, uscat sau proaspăt, folosit în ritualurile religioase ortodoxe,  răspândește în atmosferă energii pozitive, o stare de liniște și încredere în  forțele omului.

Salvia vindecătoarea alungă starea de încordare din atmosferă

 Salvia,  care în limba latină  înseamnă   ”salvatoarea”  îmbunătățește  starea de spirit a omului și alungă neliniștea  din jurul celor care o folosesc. Așa cum menționează documentele oficiale,  chiar din Antichitate, salvia era apreciată ca o  plantă sacră și era culeasă  în adevărate procesiuni. Prin arderea acesteia, de secole, salvia  a fost folosită pentru neutralizarea energiilor negative, iar în multe zone geografice  era apreciată  pentru efectul ei magic și tămăduitor. Și în țara noastră, acolo unde se cultivă salvie în grădini, locuitorii respectivi  consideră că sunt protejați de energiile negative.     

Rozmarinul a fost folosit ca o plantă medicinală și rituală

 Încă din Antichitate, rozmarinul a fost folosit ca plantă medicinală, rituală şi condiment. În istoria plantei s-a menționat că, decenii de-a rândul, s-a practicat arderea crenguţelor de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Europa. Din păcate, această practică  a fost abandonată, tocmai când ştiinţa modernă a dovedit  extraordinarele proprietăţi antiseptice ale uleiului acestei plante  purificatoare. Mai mult,  datorită efectului antiseptic, când nu existau frigidere, această plantă era folosită  în arta culinară, pentru puterea sa de a păstra prospețimea cărnii. În zilele noastre, în multe gospodării, se ard crenguțe de rozmarin pentru purificarea atmosferei, dar și pentru îndepărtarea stării de neliniște și încordare în familiile cu persoane mereu agitate . 
 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1