Cele mai bune leacuri contra tusei

ridiche_neagra.jpg

ridiche neagra, tuse, remedii contra tusei, sirop de ridiche, antitusiv
Ridichea are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Tusea supărătoare, care însoţeşte răcelile şi gripa de sezon, poate fi tratată mai uşor dacă apelezi la remediile din natură. Iată despre ce leacuri este vorba!

Hreanul

Are un conţinut bogat de săruri minerale, magneziu, uleuri volatile, ceea ce face din hrean un bun remediu contra tusei. Ajută şi la ameliorarea celorlalte simtome ale gripei şi virozelor respiratorii, fiind un puternic antibiotic natural şi un expectorant bun.

Ceapa

Eficientă în tratarea tusei este şi banala ceapă. Pui la fiert câteva frunze de ceapă, în 200 ml de apă. Când dă ăn clocot, iei de pe foc şi laşi să se răcească. Leacul este recomandat de două ori pe zi, înainte de masă.

Ridichea neagră

Contra tusei există un leac foarte bun: ridiche neagră şi miere. Ridichea are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator, în timp ce mierea are proprietăţi antibacteriene.

Ridichea neagră este bogată în vitaminele A, B şi C, fiind foarte eficiente în lupta cu răcelile şi gripa,. Conţin şi potasiu, calciu, iod şi magneziu, minerale de care organismul are nevoie când este slăbit. Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi umpli golul cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi.

Află pe clicksanatate.ro mai multe tratamente naturiste împotriva tusei!

Totul despre sarcina toxică

Semne că ai nevoie urgentă de hidratare

Loading...

Citește și

  • Prin conţinutul lor bogat în vitamine, mandarinele ne ajută să învingem frigul şi să luptăm împotriva viruşilor.

  • Dacă tusea seacă persistă mai mult de 4 săptămâni şi este însoţită de mucozităţi verzui cu urme de sânge, trebuie să consulţi de urgenţă un medic. În cazul în care este vorba doar de o simplă răceală, citeşte în revista „Click! pentru femei" ce remedii naturiste te ajută.