Cele mai bune leacuri antisughiţ

Se manifestă în urma iritaţiei diafragmei, muşchi care separă toracele de abdomen, cu rol în respiraţie. Trece de cele mai multe ori de la sine, însă pot exista şi situaţii în care este nevoie de tratament medicamentos. „Click! pentru femei“ îţi spune ce trebuie să ştii despre sughiţ.

În cele mai multe cazuri, acest spasm durează câteva minute şi este cunoscut sub denumirea de sughiţ tranzitoriu. Apare mai frecvent la bărbaţi, la bebeluşi şi la copii. Principalele cauze sunt: ingerarea rapidă a alimentelor, corelată cu inhalarea unei cantităţi mari de aer, consumul de lichide fierbinţi, schimbarea bruscă a temperaturii din cameră, consumul unor cantităţi mari de alcool şi de băuturi acidulate, stresul puternic, stările de anxietate, fumatul, gazele stomacale, care exercită presiune asupra diafragmei.

Când să mergi la medic

Criza de sughiţ cu o durată mai mare de două zile (sughiţul persistent), însoţită de simptome precum febra, vărsături, crampe abdominale, poate semnala o afecţiune. În aceste situaţii, e recomandat să mergi la un consult medical, iar specialistul îţi va recomanda un tratament medicamentos.

Investigaţii recomandate 

În cazul în care medicul are suspiciunea că sughiţul este simptomul unei afecţiuni, poate să îţi sugereze anumite investigaţii medicale pentru depistarea acestora. Acestea pot fi analizele de sânge, endoscopia, radiografia toracică şi tomografia. 

Metode pentru a opri sughiţul

bea apă cu înghiţituri mici; 

consumă suc de lămâie sau mănâncă fructul cu zahăr sau miere; 

fă gargara cu apă rece;

ia un cub de gheaţă şi ţine-l în gură, până când se topeşte;

inspiră adânc şi tine-ţi respiraţia pentru zece secunde, apoi expiră, până când goleşti tot aerul din plămâni;

ia o linguriţă cu zahăr, pe care îl înghiţi.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1