Cele mai bune antibiotice naturale

cimbru.jpg

cimbru, antibiotic natural, dezinfectant, antimicrobian, remedii stomac
Cimbrul are un puternic efect dezinfectant şi antimicrobian la nivelul plămânilor, bronhiilor, stomacului şi intestinelor.
www.clicksanatate.ro

Anumite plante au efect antibiotic natural, față de tratamentele farmaceutice care sunt supuse proceselor chimice și care pot da reacții adverse. Plantele ajută organismul să lupte împotriva microorganismelor care tind să afecteze sistemul imunitar.
Uite care sunt cele mai bune antibiotice pe care natura ți le pune la dispoziție, le ai și tu prin casă cu siguranță. Profită cât mai mult de ele pentru a avea o sănătate de fier.

Usturoiul tratează infecțiile

Plantă-condiment folosită ca medicament eficient contra infecțiilor respiratorii și gastrointestinale. Deși consumul lui lasă un miros greu de suportat, nutrimenții din compoziția usturoiului ucid virusurile, bacteriile, ciupercile și, în același timp, au efecte anticancerigene.

Mușețelul, varianta naturală a cortizonului

Crește pe toate marginile de drum, dar asta nu îl împiedică să dețină puteri antiinflamatoare asemănătoare cortizonului. Ceaiul de mușețel este indicat în infecțiile intestinale, respiratorii, dar și în ulcer gastric. Infuzia se prepară din 2 lingurițe cu flori la 200 ml de apă clocotită. Inhalațiile sunt excelente în răceală, bronșită, sinuzită. Sub formă de gargară, mușețelul combate infecțiile bucale și ale faringelui.

Cimbrul, antibioticul săracului

Cunoscut pentru aroma deosebită pe care o dă mâncării, cimbrul  are un puternic efect dezinfectant și antimicrobian la nivelul plămânilor, bronhiilor, stomacului și intestinelor. Benefic în răceală, gripă, bronșită, tuse convulsivă, infecții urinare. Toarnă 250 ml de apă fiartă peste 2 lingurițe cu cimbru, lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară și bea 2 căni de ceai pe zi.

Află pe clicksanatate.ro cum să te tratezi cu propolis și sunătoare în locul antibioticelor!

Urzica revitalizează organismul

Cu ananas și ghimbir slăbești sănătos

Loading...

Citește și

  • Micuţul tău s-a îmbolnăvit, iar tratamentul pe care i-l administrezi nu-şi face efectul? Înseamnă că undeva greşeşti şi este cazul să-ţi contactezi medicul pediatru pentru a te sfătui ce să faci.

  • Este sezonul gripei şi toată lumea are tendinţa de a se trata „după ureche”. Există mituri în jurul acestei afecţiuni care pot aduce numai probleme. Iată câteva dintre cele de care ar trebui să ţineţi cont.