Ceașca de sănătate: Vinul de mandarine și portocale, un remediu pentru boli grave

orange-wine.jpg

Vinul de citrice, un leac pentru boli grave
Foto: Click!
Citeste tot despre: 

Portocalele și mandarinele sunt un izvor de vitamine, de flavonoide și de beneficii. Preparatele naturale din aceste fructe, fără conservanți, pot înlocui cu succes cantități semnificative de medicamente recomandate de medicina alopată în tratamentul bolilor grave.

Aromatele mandarine conțin o cantitate semnificativă de flavonoide, substanțe care au proprietăți anticancerigene dovedite. Ele sunt antioxidante  și au puterea să oprească înmulțirea tumorilor. În același timp, aceste delicioase fructe exotice sunt o sursă importantă de vitamine A și B. O dietă bogată în mandarine poate să-l protejeze  pe consumator împotriva bolilor de inimă, a cheagurilor de sânge,  colesterolului rău, osteoporozei și hipertensiunii arteriale, boli frecvente în secolul nostru. De asemenea, vitaminele din complexul B și potasiu, conținute de mandarine, previn boala Altzeimer și cataracta, boli specifice vârstei a treia. În același timp, conținutul de acid folic al mandarinei ( o vitamină B esențială pentru creșterea și dezvoltarea copiilor în perioada de sarcină).

Portocala, un alt ingredient valoros folosit la preparatea vinului de citrice, are un conţinut bogat de Vitamina C și ajută la menţinerea sănătăţii celulelor din sânge. În acelaşi timp, portocala este apreciată de nutriţionişti şi pentru faptul că sporeşte rezistenţa organismului în faţa infecţiilor. Studii recente confirmă faptul că acest fruct scade nivelul de colesterol, îmbunătăţeşte absorbţia fierului, protejează împotriva tensiunii arteriale şi a  cancerului. De asemenea, deliciosul fruct este de mare ajutor celor care se confruntă cu migrenele şi alergiile. Migrena, o afecţiune frecventă, apare de cele mai multe ori după perioade de stres intens, după eforturi fizice sau după o masă copioasă.  În astfel de momente, este bine să știți că puteţi scăpa de calvarul durerilor fără să înghiţiţi un pumn de pastile pe care să le înlocuiți cu un suc de portocale,  susține  Eugen Giurgiu,  doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în lucrarea: ”Beneficiile fructelor exotice”. Tratamenrul are efecte  tonice, calmante şi relaxante asupra întregului organismului. Mai mult, s-a constatat că un vin terapeutic, care conţine mandarine și portocale este apreciat pentru numeroasele sale avantaje: combate cu succes o mulțime de boli, lipsa de energie și se prepară foarte ușor.

Rețeta săptămânii:

Vin terapeutic din mandarine și portocale, leac pentru boli grave

Ingrediente: 4 portocale, 4 mandarine, o linguriţă de cimbru, două kg de vin roşu dulce, cumpărat de la producător. Preparare : Într-un borcan de sticlă, puneţi fructele tăiate  mărunt, cu coajă cu tot. Apoi, adăugaţi hreanul ras, cimbrul uscat şi vinul. Lăsaţi ingredientele să se macereze timp de 5 zile, apoi strecuraţi. Păstraţi leacul la frigider și consumaţi câte un păhărel de 50 ml după masa de prânz, pentru efectele revigorante asupra organismului. De asemenea, în zilele cu migrene luaţi câte o lingură din acest vin gustos, din patru în patru ore.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1