Ceaşca de sănătate. Talpa gâştei, doctorul competent al inimii noastre

talpa_gastei_1.jpg

talpa gastei
Talpa gâştei
Foto Arhivă Click!

În studiile sale, Eugen Giurgiu, doctor în bichimie cu competențe în fitoterapie și nutriție recomandă preparatele din talpa gâștei persoanelor cu artimii cardiace de origine nervoasă, hipertensiune, pentru că reglează presiunea sângelor, dar și celor cu ischemie cardiacă, atât în forme dureroase, cât și nedureroase, în stări de anxietate, de neliniște, precum și în crizele de astm. 

Infuziile din talpa gâștei pot fi folosite și ca adjuvante în tratamentul bronșitelor, colitelor de fermentație și reumatismului. 

Cum se prepară și cum se administrează 

Siropul. Se preapră dintr-un litru de infuzie concentrată, adică nouă linguriţe la un litru de apă. După 10 minute de infuzare, se streacoară şi se adaugă 700 de grame de zahăr. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă. După ce se îngroaşă, se adaugă zeama de lămâie şi se mai fierbe timp de trei, patru minute. Se păstrează în sticulţe sigilate. Se consumă dimineaţa, dar şi seara, înainte de culcare. 

Pulberea. Pulberea obţinută din talpa gâştei. Se consumă jumătate de linguriţă de trei ori pe zi. 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5